StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

SEKUNDE DIJELILE NEKOMPLETNI SQUARE OD OSVAJANJA BODA U OMIŠU Šteta, a tako lijepo su ‘crveno plavi‘ počeli utakmicu kod prvaka

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2021. - 21:52

Sekunde su dijelile Square od osvajanja bod u Omišu, novog uspjeha protiv aktualnog prvaka Olmissuma. Iznenadio ga je u Gospinom polju, dobio ga u prvom dijelu sezone s 3:1. Sad je u Omišu bilo 2:2 kad su se na semaforu sekunde do kraja odbrojavale na prste jedne ruke, ali...

Potegao je tad, a domaćin je igrao na kraju na sve ili ništa, bez vratara, Nikola Pavić, te pogodio četiri sekunde prije kraja za pobjedu prvaka 3:2.  

Tužan završetak, a lijep početak Square kod prvaka. Stjepan Rezo je izborio u 6. minuti loptu, bilo je to ispred zapisničkog stola, u polovici terena koje pripada Squareu nakon čega je krenuo. Probio se Rezo u sredinu, projurio između dvojice igrača domaćih, te sa nekih šest, sedam metara, kad mu je vratar Olmissuma krenuo u susret, potegao i pogodio pod gredu. Vrlo brzo nakon toga, i minute dogovora, koju je zatražio domaćin, Zoran Primić je na mjestu, te šalje loptu u polovicu domaćina. Korner za Square nakon kojeg je na drugoj strani, iskosa, sjajno potegao junior Orsat Klečak, a u gužvi pred golom domaćina Antonio Konsuo pospremio odbijanac u mrežu. Goool - 2:0 za Square u 8. minuti.

U 17. minuti, tri minute prije velikog odmora, ispala je obrana Squarea. Nikola Pavić je ostao sam, imao je vremena odlučiti kakav će potez povući. Povukao je najbolji, te je Olmissum prepolovio zaostatak. Početkom nastavka Olmissum je izjednačio rezultat. Rezo nije uspio zaustaviti svog čuvara, ostao mu je iza leđa, te je domaćin imao igrača viška ispred Primića, koji je istrčavanjem pokušao spriječiti pogodak, ali nije uspio. Duje Kustura je pogodio za 2:2. Junački se nakon toga branio Square. U nekoliko navrata je jurio u kontru. Malo je falilo da prođe...

Square je u Omišu bio bez kapetana Hrvoja Cvjetkovića, bez Damjana Šulića, Josipa Nebergoja i Harona Džankovića. Kao i u svim utakmicama ove sezone, obrana na prvom mjestu, pa juriš u kontru. Ako prođe, super, ako ne, nije super. Prolazilo je na početku sezone, zar nije pao i Olmissum u Gospinom polju, ali u zadnjih šest utakmica ne ide. Square je toliko dugo bez pobjede, te sad nije lijep pogled na tablicu, a što je bio nakon osam odigranih utakmica (pet pobjeda i tri poraza, dioba drugog mjesta). Zbog toga sad 'gori'. Četiri kola su do kraja lige. Stiže iduće kolo pretposljednja Uspinjača Gimka, koja ima četiri boda manje, ali i utakmicu manje. Tu utakmicu 'crveno plavi' moraju dobiti, a ako u tome uspiju gotovo siguno će u doigravanje za prvaka, a što je najvažnije - i iduće sezone će igrati u društvu najboljih.

SQUARE U OMIŠU

'Crveno plavi' su pod vodstvom Hansa Matića igrali u Omišu u sastavu: Zoran Primić, Ivan Daničić-Kačić, Stjepan Rezo, Gordan Duvančić, Antonio Konsuo, Matej Perić, Orsat Klečak, Mato Šimunović i Alen Turuk. Kao što je Square bio nekompletan, tako je bio i domaćin. Nedostajali su mu Stjepan Perišića, Valerije Jurić i Kristijan Postružin.

SEMAFOR 14. KOLO

Petak, 26. prosinca, Osijek: Osijek Kelme - Futsal Dinamo 3:3, Vrgorac: Vrgorac - AFC Universitas 5:4, Omiš: Olmissum - Square 3:2, subota, 27. veljače, Zagreb: Uspinjača Gimka - Novo vrijeme Apfel, Šibenik: Crnica - Alumnus Sesvete.

Poredak: 1. Olmissum (utakmica više) 34 boda (52:18), 2. Futsal Dinamo (utakmica više) 23 boda (38:31), 3. Novo vrijeme Apfel 22 boda (30:26), 4. Alumnus 20 bodova (39:42), 5. Crnica 20 bodova (36:45), 6. AFC Universitas (utakmica više) 17 bodova (40:38), 7. Square (utakmica više) 17 bodova (33:36), 8. Vrgorac (utakmica više) 17 bodova (34:43), 9. Uspinjača Gimka 13 bodova (35:40), 10. Osijek Kelme (utakmica više) 9 bodova (38:56).

Nakon 14. kola ide pauza zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2022. (naši igraju dva puta s Ukrajinom, prvo u Osijeku, 3. ožujka, a zatim u Zaporožju 7. ožujka). 

Raspored 15. kola, 12. ožujka, Split: AFC Universitas – Olmissum, Osijek: Osijek Kelme – Crnica, Makarska: Novo vrijeme Apfel – Alumnus Sesvete, Dubrovnik: Square – Uspinjača Gimka, Zagreb: Futsal Dinamo – Vrgorac.

19. travanj 2024 04:28