StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA |

SEDMA POBJEDA, DRUGA GOSTUJUĆA Dubrovnik bi mogao do kraja lige ostaviti još koju ekipu iza svojih leđa!

Piše Tonči Vlašić
6. ožujka 2021. - 20:09
Ženski odbojkaški klub Dubrovnik - igračice s trenerima, Tomažom Jurišićem, Paulinom Prkačin, Marinom Radić i Mirjanom Vrećom foto: Tonči Vlašić

Dobio je Dubrovnik još jednom Olimpik, ovaj put u gostima, i to sa čistih 3:0, dobio je ove sezone oba puta i Poreč, i protiv njega je uzeo svih šest bodova u dvije utakmice, a kako mu to nisu jedine pobjede ove sezone, dobio je i Osijek, dobio je i zagrebački Dinamo, dobio i Split, plus uzeo bod protiv Rijeke u gostima i Vukovara kod kuće, ekipa iz Gospina polja, koja sad ima 22 boda, sve je bliže zlatnoj sredini.

Četiri su kola do kraja lige. Do kraja mu prvo u goste stiže Rijeka, te u predzadnjem kolu Brda, a nakon Rijeke je gost Dinama, te na kraju Splita. Peta Brda imaju samo četiri boda više od Dubrovnika, Dinamo je četvrti s 30 bodova, Split i Rijeka imaju po 21 bod. Brda, Split i Rijeka imaju po utakmicu manje...

Dubrovnik je ostanak u svojoj povratničkoj sezoni u najveći rang odavno osigurao. Ako je itko ugodno iznenadio ove sezone u Super ligi, s obzirom na prognoze uoči početka, to je upravo Dubrovnik. Za ne povjerovat, o borbi za ostanak se ove kalendarske godine, dakle, već nakon prvog dijela sezone, više ne govori u Gospinom polju, već, budući iz utakmice u utakmicu ekipa trenerice Mirjane Vreće, Marine Radić, Pauline Prkačin i Tomaža Jurišića, igra sve bolje i bolje, pogledava se prema naprijed. Želja je ostaviti do kraja lige još koju ekipu iza svojih leđa, ne samo Poreč i Olimpik, te tako učiniti ovu lijepu priču još ljepšom.

Pobjedu broj sedam vrijednu nova tri boda Dubrovnik je u Zagrebu protiv Olimpika izborio igrajući u sastavu: Ivana Marinović, Gabriela Stipanović, Doris Buzolić, Martina Vreća, Matea Daničić, Marijeta Lolić, Mara Šilje, Nora Đurić, Karla Burđelez, Ema Šušić, Nina Jakić i Katarina Drobac. 

19. travanj 2024 12:45