StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA |

SAD JE ODLUKA PO ZAKONU Dubrovnik će u novoj sezoni igrati u najvećem rangu!

Piše Tonči Vlašić
25. svibnja 2020. - 20:53
Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza objavio je na svojoj službenoj stranici kako su ligaška natjecanja u sezoni 2019./20. završena, te ponovio odluku koju je donio još 17. ožujka, a koja je donijela radost u Gospinom polju – Ženski odbojkaški klub Dubrovnik će iduće sezone igrati u Super ligi, najvećem rangu.

Podsjetnik, tu prvu odluku, koju je donio nekoliko dana nakon proglašenja pandemije, Hrvatski odbojkaški savez je poništio 24. travnja. Razlog, Zakon o sportu mu 17. ožujka nije išao na ruku. Pravno, tad nije smio donijeti odluku o promijeni sustava natjecanja u novoj sezoni (povećanje broja klubova s 10 na 12), ali kako je 18. travnja Zakon o sportu doživio dopune, te dozvolio u posebnim okolnostima promjenu sustava natjecanja već u novoj sezoni, nova odluka objavljena 25. svibnja, donesena je sukladno slovu zakona.

Dakle, odbojkašice HAOK Mladost, koje su u trenutku prekida bile na prvom mjestu, prvakinje su Hrvatske. Uz nju članovi Super lige ostaju Kaštela, Marina Kaštela, HAOK Rijeka CO, Enna Vukovar, Osijek, Brda, Poreč, Split Olimpik, a pravo nastupa u njoj ostvarile su iz Prve hrvatske lige, drugog ranga, zagrebački Dinamo Dubrovnik.

Ekipa iz Gospina polja je u trenutku prekida bila treća, a ta pozicija je po starim propozicijama natjecanja donosila na kraju sezone razigravanje za plasman u najveći rang, Superligu, s pretposljednjim sastavom najvećeg ranga. Vodeća ekipa Prve hrvatske lige u trenutku prekida bila je druga ekipa HAOK Mladost, koja nema pravo nastupa u najvećem rangu jer je njena prva ekipa u najvećem rangu, te je Dinamo, koji je bio drugi, kao takav bio siguran putnik u Superligu.

image
Ženski odbojkaški klub Dubrovnik - sezona 2019./20.


Uglavnom, Dubrovnik je nakon svega drugu sezonu zaredom izborio veći rang. Podsjetnik, u sezoni 2018./19. ekipa trenerica Mirjane Vreće i Marine Radić, te kondicijskog trenera Tomaža Jurišića, igrala je u trećem - južnoj skupini Prve 'B' hrvatske lige. Posljednji put Ženski odbojkaški klub Dubrovnik u najvećem rangu igrao je u sezoni 2015./16.
25. travanj 2024 16:28