StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

RUSKINJE I DANKINJE IDU U TOKIO Veloluške blizanke nisu uspjele sad, ali s obzirom na njihove godine, na rad, vjerujemo kako ćemo ih vidjeti u Parizu

Piše Tonči Vlašić
16. svibnja 2021. - 10:47

Sestre Jurković, Ivana i Josipa, nisu uspjele izboriti jedno od prva dva mjesta u finalu dvojca bez kormilara, te se plasirati na Olimpijske igre u Tokio, ostvariti povijesni uspjeh hrvatskog veslanja, biti prva hrvatska ženska posada na najvećem svjetskom natjecanju. 

Međutim, s obzirom na njihove godine, 13. listopada će proslaviti tek 21. rođendan, s obzirom na njihov rad i napredak u posljednje vrijeme za njih novoj disciplini, nema tko ne vjeruje kako će, ako nastave, biti u prilici ispisati povijest hrvatskog ženskog veslanja, te kako ćemo ih na najvećem svjetskom natjecanju gledati već u Parizu 2024. godine.

Vremenski uvjeti na stazi u Luzernu za vrijeme finala olimpijskih kvalifikacija nisu bili kao dan prije. Vjetar je okrenuo stranu, 'kočio' sve, tako i naše, te vremena nisu bila kakva su bila dan prije. Tad su veloluške blizanke slavile u repasažu s vremenom 7 minuta, 15 sekundi i 46 stotinki. Sad u finalu su 2000 metara izveslale za 7 minuta, 29 sekundi i 64 stotinke, dovoljno za četvrto mjesto. 

Ivana i Josipa su se držale prvih 500 metara utrke, Ruskinje su prve povukle, potom vodile i pobijedile. Dankinje su ih pratile, treće su bile Čileanke, ali one nisu uspjele ugroziti vodeći dvojac, koji je na kraju izborio Tokio. Ruskinje s vremenom u finalu 7 minuta, 18 sekundi i 5 stotinki, a Dankinje sa 75 stotinki sekunde zaostatka. Čileanke su bile treće s više od sedam sekundi zaostatka za drugoplasiranim, a s tri sekunde bržim vremenom od naše posade. Čehinje su bile pete, a Nizozemke šeste. 

20. travanj 2024 11:59