StoryEditor
OstaloPLIVANJE |

REGIONALNO PRVENSTVO U SPLITU Jugove blizanke, Lea i Mia Perak, na pobjedničkom postolju!

Piše Tonči Vlašić
30. srpnja 2020. - 13:15
Sportska familja - plivačice, sestre Perak, Mia i Lea sa svojim tatom Kristijanom, uspješnim dubrovačkim MMA borcem foto: Tonči Vlašić
Lea Perak stajala je na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja Plivatona regije 1, regionalnog prvenstva za kategoriju početnika, koje je održano u Splitu, a koje je okupilo 99 natjecatelja iz devet dalmatinskih klubova.

Jugaši su osvojili ukupno tri medalje, i to Lea Perak dvije. Osim što je bila zlatna na 50 metara slobodno, uzela je i broncu na 50 metara leptir. Treću medalju za Jug osvojila je Mia Perak, Leina sestra blizanka, koja je bila druga na 50 metara slobodno.

Lea i Mia su učenice Osnovne škole Ivana Gundulića. Na jesen će krenuti u četvrti razred. Učiteljica im je Anica Arkulin. Plivanje treniraju tri godine. Nisu prvi put na pobjedničkom postolju. Osvajale su medalje na mitinzima u Splitu, na Korčuli, u Sarajevu, u Zadru, te na Jugovim natjecanjima, ali, ovom im je, ističe tata Kristijan, uspješan dubrovački MMA borac, najveći uspjeh, koji su ostvarili pod vodstvom trenera Matea Sentića.

Osim blizanki Perak na Plivatonu regije 1 od Jugaša nastupili su još: Toni Beran, Matea Miloslavić, Lukša Pavić i Bruno Štrkalj. Pavić je bio korak do medalje. Zauzeo je četvrto mjesto na 50 metara slobodno.
loading...

Izdvojeno

30. srpanj 2020 17:28