StoryEditorOCM
OstaloFINULO ČETVRTO IZDANJE NOGOMETNOG TURNIRA NA MALE BARE U ORGANIZACIJI UDRUGE MLADIH ŽUPA SVETI MIHAJLO

RAGUZICE OSVOJILE TURNIR 'SVETI MIHAJLO' Andro, anđele naš, ovo je za tebe!

12. rujna 2019. - 04:07
Ivan Gavrilica je pucao penal za ostanak Atalante Bergamo u igri za naslovom pobjednika. Nije pogodio, a kad je bilo jasno da lopta, koju je uputio s gola na gol, ne ide u mrežu, Haron Džanković je 'poletio' u zrak, a ostali igrači momčadi Raguzice potrčali su jedan drugome u zagrljaj. Mnogi nisu uspjeli suspergnuti suze. Gledali su prema nebu...

Da, momčad za koju je na početku turnira igrao Andro Zarač, čiji se život, nažalost, ugasio 19. kolovoza, imao je samo devetnaest godini, otišla je do kraja. Osvojila je turnir Sveti Mihajlo, njegovo četvrto izdanje, koje je počelo 6. kolovoza. Nakon što je prošla skupinu, nije bila među nositeljima, nije osvojila prvo mjesto u skupini, momčad Raguzice je nizala pobjede. Dobila je Villu Dubrovnik u prvom krugu završnice, zatim Šulemu na zarubu u šesnaestini finala, Dubrovnik Insider u osmini finala, momčad Boćica u četvrtfinalu, Lapad u polufinalu te Atalantu Bergamo u velikom finalu u kojem je povela pogotkom Antonia Konsua, u kojem se sjajno branila na čelu s Kaimom Džankovićem, u kojem je Haron Džanković pred kraj utakmice imao zicer za 2:0, a u kojem je Atalanta Bergamo izjednačila pogotkom Hrvoja Bogdanovića četiri minute prije kraja te potom imala prilike postići još jedan pogodak za pobjedu. Sjajno je Filip Kurbelašvili došao tri minute prije isteka drugih dvadeset minuta igre u priliku za pogodak, ali nije uspio kroz 'šumu nogu' poslati loptu u mrežu. Zatim je Ivan Gavrilica potegao ne jednom, već dva puta. Posljednji put dvije minute prije kraja. Oba puta je bio vraški blizu, ali je ostalo 1:1. U zadnje dvije minute trošilo se vrijeme. Nitko nije želio riskirati nakon čega se pristupilo izvođenju penala. 

Prva je u rulet sreće krenula ekipa Raguzice. Kaim Džanković je pogodio. Poravnao je Filip Kurbelašvili. Zatim je pogodio i Haron Džanković. Nakon toga promašaj Hrvoja Bogdanovića. Marko Beletić je mogao sve riješiti, ali nije uspio. Nakon toga je loptu uzeo Ivan Gavrilica. Nije se nakon njegovog udarca promijenio rezultat na semaforu: 3:2 za Raguzice!
BITKA ZA BRONCU
Lapad - Celtic bar Belfast 1:0
Suci:
 Mato Obšivač i Hrvoje Orešković
Strijelac: 1:0 Stjepan Rezo (29)
LAPAD: Stjepan Rezo (1), Ivan Bilić, Kiko Smoljko, Vlatko Banović, Mato Šimunović, Mateo Krmek, Dario Butigan, Luka Palameta, Stjepko Begušić.
BELFAST: Željan Bagović, Ivan Rezo, Dario Rončević, Nermin Elezović, Marko Mostahinić, Saša Zvizdić, Igor Zekić, Pero Ševo.
VELIKO FINALE
Raguzice - Atalanta Bergamo 1:1/penali 2:1
Suci: 
Marino Beletić i Josip Papić
Strijelci: 1:0 Antonio Konsuo (6), 1:1 Hrvoje Bogdanović (36)
RAGUZICE: Haron Džanković, Lovro Miletić, Hrvoje Filipović, Kaim Džanković, Miho Haklička, Marko Beletić, Antonio Konsuo (1), Petar Žutac, Denis Gregur.
ATALANTA BERGAMO: Ivan Gavrilica, Ivan Memunić, Frano Vlahušić, Hrvoje Mamuzić, Hrvoje Bogdanović (1), Filip Kurbelašvili, Marin Kovačić, Hrvoje Vukoje, Maroje Dišipulo, Ivo Kriste.
NAJBOLJI SU, NAJBOLJI SU...
Turnir koji je počeo 6. kolovoza i zaključen 11. rujna organizirala je Udruga mladih Župa sveti Mihajlo uz pomoć don Roberta Čibarića, župnika župe svetog Mihajla, koji je nagradio pobjednike, uručio momčadi Raguzice dva pokala, jedan u trajno vlasništvo i veliki prijelazni pokal. Radenko Đakula je u ime organizatora uručio nagrade momčadi Atalanta Bergamo za drugo mjesto, Mate Obšivač u ime sudaca nagradu momčadi Lapad za treće mjesto, a Karla Pikunić nagradu Celtic baru Belfast za četvrto mjesto. 

Jelena Erić je dodjelila posebnu nagradu 'Potez turnira', koju je dobio Ivan Bilić (Lapad). Prilikom dodjele nagrade za najboljeg strijelca gledalo se čija je momčad bolje plasirana jer najbolji učinak nije imao samo jedan igrač. Tako je pokal iz ruku Leonarde Zorić za najboljeg strijelca dobio Haron Džanković (Raguzice), koji je postigao pet pogodaka (od šesnaestine finala do finala), koliko i Matej Vidak (Jakove izdrži). Četiri najbolje momčadi turnira su odlučile o najboljem igraču turnira, a tu laskavu titulu ponio je Kaim Džanković (Raguzice), koji je dobio 11 bodova, bod više od suigrača Antonia Konsua...

Na turniru je nastupilo 57 momčadi. Ukupni nagradni fond je bio 34.000 kuna. Pobjednik je nagrađen s 20.000 kuna, drugoplasirani s 8.000 kuna, trećeplasirani sa 4.000 kuna, a četvrtoplasirani s 2.000 kuna.

20. travanj 2024 18:15