StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

PRVO KREĆU HRVATSKI TREĆELIGAŠI I ŽUPANIJSKI LIGAŠI Luko Hendić: ‘U sezoni 2021./22. imat ćemo Hrvatsku Super ligu s 10 klubova!‘

Piše Tonči Vlašić
18. kolovoza 2020. - 16:01
Pero Fiorović, voditelj Sokola, prima pokal za prvo mjesto u Županijskoj ligi skupina Župa dubrovačka/Konavle u sezoni 2019./20. iz ruku Luka Hendića, tajnika BS Dubrovačko-neretvanske županije i člana IO HBS-a foto: Tonči Vlašić
Hrvatski trećeligaši kreću 6. rujna. Na startu nove sezone u južnoj skupini igrat će:  Slivno – Sokol, Gornja Vrućica – Ploče, Torcida Osojnik – HVIDRA Gromača, Umčani – ŠBK Rijeka te Omladinac – Prud. Istog dana kreće i natjecanje u Županijskim ligama, dok 31. listopada starta natjecanje u obje skupine Prve hrvatske lige, te u svim skupinama Drugih hrvatskih liga – rekao je Luko Hendić, tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanskog, te član Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza.

Tri su skupine Županijske lige. Na startu u skupini 'Dubrovnik' igraju: Bosanka – Sum Mokošica, Petka – Orašac, HE Dubrovnik – Strijelac, te Komolac Ombla – Montovjerna, zatim, u skupini 'Župa dubrovačka – Konavle' u 1. kolu igraju: Donji Brgat – Zrinski, Ljuta – Uskoplje, Obod – Pridvorje, dok je slobodan Brgat, a u skupini 'Pelješac' u 1. kolu su parovi: Brijesta – Ponikve, Putniković – Sveta Ana te Duba Stonska – Orebić.

- Treba napomenuti kako u novoj sezoni 2020./21. imamo dvije skupine Prve hrvatske lige, isto tako dvije skupine Druge hrvatske lige, te četiri skupine Treće hrvatske lige, a kako ćemo u sezoni 2021./22. imati Hrvatsku Super ligu s 10 klubova, bit će to najveći rang u koji će se plasirati iz sezone 2020./21. šest najboljih klubova Prve hrvatske lige – skupina Sjever i četiri najbolja kluba Prve hrvatske lige – skupina jug. Zatim, u sezoni 2021./22. imat ćemo dvije skupine Prve hrvatske lige, to će biti drugi rang, te četiri skupine Druge hrvatske lige. Sve lige će brojati po 10 klubova – istaknuo je Hendić.

U sezoni 2020./21. obje skupine Prve hrvatske lige, najvećeg ranga, broje po osam klubova. U južnoj skupini su tri kluba iz naše županije: Metković, Komolac i Hajduk Rašica. Metković i Komolac su suparnici u  Metkoviću u 1. kolu, 31. listopada, dok Hajduk Rašica tog dana dočekuje Primošten. Još igraju u južnoj skupini: Bistion – Imotski te Otok – Sokol Orbico.

Na startu natjecanja u Drugoj hrvatskoj ligi – jug, koja broji 10 klubova, tri su kluba iz naše županije: Postranje, Slaven Gruda i Župa dubrovačka. U 1. kolu Postranje dočuju Stivan, a Slaven je domaćin Župi dubrovačkoj (još igraju Naklice – Crvene kuće, Povljana – Gorčina te Vir – Zlatni otok).

- Što se tiče prvoligaša, pobjednici skupina će se plasirati izravno na završni turnir, Final four za prvaka Hrvatske, koji će se igrati 27. i 28. ožujka 2021. godine, dok će za dva preostala mjesta na njemu razigravati drugoplasirani i trećeplasirani sastavi skupina, i to drugi iz skupine Sjever protiv trećeg iz skupine Jug, te treći iz skupine Sjever protiv drugog iz skupine Jug. To se igra na način, dvije utakmice, prva na terenu trećeplasiranih 13. ožujka 2021., a uzvrat sedam dana poslije na terenu drugoplasiranih – podvukao je Hendić uz podatak kako je u sezoni 2020./21. u Boćarskom savezu Dubrovačko-neretvanskom registrirano 37 klubova s 543 igrača. 
19. travanj 2024 06:39