StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Prvi ozbiljniji ispit u 2023. godini - Dubrovnik 1966., Dubrovnik i Konavle Cavtat na seniorskom PH u Sutinskim vrelima

Piše Tonči Vlašić
20. siječnja 2023. - 20:15

Stigli smo u snježni Zagreb – javio se Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966., a od nedavno i glavni trener hrvatske muške judo reprezentacije. Ukupno će šest judoka Dubrovnika 1966. nastupiti na prvom ozbiljnijem ispitu u 2023. godini - Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke, koje se u subotu, 21. siječnja, održava u Sportskoj dvorani Sutinska vrela.

Glavni je to turnir za nadolazeće nade, ne bi li se nametnuli jednom od izbornika, ali i za one koji su već dugi niz godina na svjetskoj judo turneji pa im državno koristi kao izuzetno kvalitetni trening. Tako ćemo, najavio je Hrvatski judo savez, nakon dugih pet godina izbivanja s Prvenstva Hrvatske imati uživo priliku vidjeti na djelu i dvostruku svjetsku prvakinju Barbaru Matić, članicu splitskih Pujanki, koja nastupa u kategoriji do 78 kilograma. To je kategorija u kojoj će boje Dubrovnika 1966. braniti Petrunjela Pavić, aktualna mlađe seniorska prvakinja Europe. Pavić, ukoliko bude uspješnija od Lee Katarine Gobec iz Zagreba ide u polufinalu na bolju iz ogleda Barbara Matić – Stella Lovaković (Mladost Osijek).

Dubrovnik 1966. će u Zagrebu nastupiti s ukupno tri seniora (Marko Tomašević u kategoriji do 73 kilograma, Dražen Oršulić u kategoriji do 81 kilogram, te Josip Bulić u kategoriji do 90 kilograma) i tri seniorke (tu su još Bruna Bilić u kategoriji do 52 kilograma i Anđela Violić u kategoriji do 70 kilograma).

Iz najjužnije hrvatske županije nastupit će ukupno tri kluba. Boje Judo kluba Dubrovnik branit će Denis Bečić i Davor Obrvan u kategoriji do 73 kilograma, te Luka Ivanković u kategoriji preko 100 kilograma, dok je Judo klub Konavle Cavtat prijavio za nastup Petru Đurković u kategoriji do 48 kilograma i Jelenu Schmuch u kategoriji do 52 kilograma.

IVANA I IVA PROPUŠTAJU PH

Ivana Šutalo (Dubrovnik) i Iva Oberan (Župa dubrovačka) propustit će PH zbog nastupa na Grand Prixu u Portugalu, koji se od 27. do 29. siječnja održava u Portugalu, a na kojem će nastupiti i Petrunjela Pavić.

Ukupno će na seniorskom PH nastupiti 48 judašica i 104 judaša iz 31 kluba.

Podsjetnik, prošle godine najveći uspjeh ostvario je Leon Đapić, član Ura Nage, koji je bio doprvak u kategoriji do 66 kilograma, dok su brončane medalje osvojili Petra Đurković (Konavle Cavtat) u kategoriji do 48 kilograma, te troje judoka Dubrovnik 1966., i to Josip Bulić u kategoriji do 90 kilograma, Luka Violić u kategoriji preko 100 kilograma i Anđela Violić u kategoriji do 70 kilograma.

Početak natjecanja je u 10 sati, dok finalni blok počinje 15 minuta nakon završetka eliminacijskih borbi. 

20. travanj 2024 13:11