StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

Prvi nastupi od kad dubrovački klub nosi ime UFK Gladiator ‘Maro Perak‘: spremaju se Milidragović, Caput i Lovrić, jedan je u Njemačkoj, jedan na Tajvanu...

Piše Tonči Vlašić
10. veljače 2023. - 17:24

Termini se znaju, imena protivnika još ne, ali borbe su idući mjesec, te ih treba dočekati spremno. Luka Milidragović će prvi u akciju od dubrovačkih MMA boraca, već 4. ožujka, i to u Düsseldorfu, a brzo nakon toga, dva tjedna poslije, i preostala dva borca dubrovačkog kluba, Karlo Caput i Gordan Lovrić. Njih dvojicu čeka nastup na priredbi u zagrebačkoj Dubravi.

Milidragović je  već u Njemačkoj, trenira u UFD Gymu Ivana Dijakovića. Prvi dio priprema je odradio doma, u dvorani u Gospinom polju. Godinama je u njemačkom klubu Antun Račić, tu je između ostalog i Roberto Soldić. Po imenima, kažu, nema jače ekipe na jednom mjestu, te kad je tako, Luka ima najbolje moguće suparnike.

- Ne treba naglašavati kako to puno znači - istaknuo je Kristijan Perak.

image

Luka Milidragović

Tonči Vlašić/

Caputa i Lovrića pak čekaju 18. ožujka borbe na drugoj priredbi nove organizacije, Golden Fight, koja okuplja perspektivne nade hrvatske MMA scene. I dok se Milidragović priprema u Njemačkoj, Caput je na Tajlandu. Godinama su borci dubrovačkog kluba znali uoči mečeva otići tamo, ali i u mnoge druge klubove širom svijeta. Potom bi, to što su tamo naučili, pokazivali i ostalim u klubu.

Lovrić je zadnju borbu imao prije godinu dana na MMA Svjetskom amaterskom prvenstvu u Amsterdamu, Milidragović se borio na prirdbi FNC Armagedonu, dok je na istoj priredbi Caput ostao bez suparnika uoči vaganja, dan prije predviđene borbe.

- Caput ima najviše iskustva, dobio je osam od jedanaest profesionalnih borbi, Milidragović je slavio u svom debiju među profesionalcima, sad ga čeka druga profesionalna borba, dok Gordan priželjkuje prvu profesionalnu pobjedu. Nadamo se kako ćecsva trojica bit uspješna, kao što su bili u amaterskim borbama - poželio je Kristijan Perak.

image

Karlo Caput na 54. priredbi KSW-a, uoči borbe s Poljakom Maciejom Kazieczkim

Sebastian Rudnicki/Ksw Za Dubrovački Vjesnik/
image

Gordan Lovrić

Tonči Vlašić/

Svoj trojici će ovo biti prvi nastup od prerane smrti Mara Peraka, borca koji je bio lokomotiva dubrovačke MMA scene, koji je prvi prešao granice Lijepe naše te se borio na priredbama poznatih organizacija, imao 77 posto uspješnosti u 35 profesionalnih borbi... Maro Perak je iznenada preminuo u 40. godini života krajem srpnja prošle godine. Dubrovački klub se odlukom uprave od tad zove UFK Gladiator ‘Maro Perak‘.

image

Maro Perak nakon pobjede na Noći Gladiatora 2006. godine

Tonči Vlašić/
23. travanj 2024 08:41