StoryEditorOCM
OstaloATLETIKA |

PRVENSTVO HRVATSKE U MARATONU Dubrovnik bolji nego lani, Tea Faber državna prvakinja, Ivan Bulić opet brončani...

Piše Tonči Vlašić
16. studenog 2020. - 19:05
Tea Faber je prvakinja Hrvatske u maratonu, Ivan Bulić je opet brončani, a ekipa seniorki je odnijela srebro u ekipnom poretku Prvenstva Hrvatske u maratonu, koje je održano na Plitvicama u sklopu 35. Plitvičkog maratona.

Veći je to uspjeh dubrovačkog kluba nego prošle godine. Tad je Bulić bio treći, a muška ekipa u sastavu Ivan Bulić, Danijel Peček i Ante Živković doprvak Hrvatske.

Faber je prošle godine bila sedma, a sad najbolja, i to s vremenom 3:09:07. Bulić je maraton na Plitvicama istrčao za 2:45:48. Uz Faber naslovu doprvakinja Hrvatske doprinjele su još Helena Gleđa i Made Žeravica. Gleđa je bila sedma u ženskoj konkurenciji pojedinačno, a Žeravica deveta.

Bulić je za prvakom, Goranom Murićem iz Atletskog kluba Forca, zaostao 4 minute i 37 sekundi, dok je Faber bila brža od srebrne Veronike Jurišić za 6 minuta i 7 sekundi, a od treće Maje Bonačić, koja je podrijeklom iz Dubrovnika, za 6 minuta i 57 sekundi. Jurišić i Bonačić su članovi Atletskog kluba Sljeme, koji je ekipno prvi s 42 minute i 4 sekunde boljim vremenom (zbroj rezultata tri atletičarke).

image
Atletski klub Dubrovnik na Prvenstvu Hrvatske u maratonu


Na Plitvicama je održan i polumaraton. Ante Živković, trener seniorki i seniora Dubrovnika, zauzeo je četvrto mjesto s vremenom 1:19:52.
 
19. travanj 2024 03:23