StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE |

PRVENSTVO HRVATSKE U KLASI LASER 4.7 i LASER STANDARD Orsanovac vodio nakon prvog plova za naslov državnog prvaka

Piše Tonči Vlašić
19. srpnja 2020. - 01:15
Alec Cvinar zauzeo je peto mjesto na prvenstvu Hrvatske za klasu Laser Standard, koje se održalo u organizaciji splitskog Mornara. Naslov prvaka Hrvatske osvojio je 28-godišnji Hvaranin Filip Jurišić, član splitskog Mornara, koji je prekinuo osam godina dugu dominaciju Splićanina Tončija Stipanovića, klupskog kolege, aktualnog olimpijskog doprvaka iz Rija. Treći je bio 40-godišnji Milan Vujasinović iz šibenskog Vala, a četvrti 21-godišnji Stipe Gašpić iz Splita.

Dubrovčanin, 23-godišnji član Orsana, odlično je počeo nastup. U prvom plovu je bio četvrti u ukupnom poretku Otvorenog prvenstva Hrvatske, a najbolji Hrvat. Ali, u preostalih pet jedrenja nije uspio biti među tri najbolja hrvatska jedriličara, te tako doći u izboriti se za pobjedničko postolje državnog prvenstva.

Održano je i prvenstvo Hrvatske za klasu Laser 4.7 na kojem je nastupilo i dvoje članova Orsana, i to Robert Chiddenton, koji je zauzeo 17. mjesto u poretku prvenstva Hrvatske, a sedmo u konkurenciji natjecatelja do 16 godina, te Ivana Šošić, koja je bila 27. u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske, jedanaesta u ženskoj konkurenciji, a sedma u konkurenciji natjecateljica do 16 godina.

Naslove prvaka uzeli su Mornarevci, Petra Marendić u ženskoj, te Max Gjidera u muškoj konkurenciji.
25. travanj 2024 06:33