StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

PRVAK NE DOLAZI OVAJ TJEDAN (OPET) U DUBROVNIK Korona ‘zakačila‘ i crveno plave, odgađa se derbi kola

Piše Tonči Vlašić
26. listopada 2020. - 09:36
Jučer je bilo - zbogom publiko zbog nikad gore situacije s koronom, te se derbi 5. kola Prve hrvatske malonogometne lige između Squarea i Olmissuma, koji je bio na rasporedu krajem ovog tjedna, trebao igrati, kao i sve sportske utakmice u idućih 14 dana, bez gledatelja, međutim, na kraju ništa od utakmice u Gospinom polju. 'Crveno plavi' su se jutros oglasili priopćenjem na službenoj stranici. Ukratko, jedan igrač je zaražen koronom, drugi su zbog toga u izolaciji.

Square je sve ugodno iznenadio u prva četiri kola. Ostvario je tri pobjede. Dobio obje utakmice kod kuće (AFC Universitas i Osijek Kelme), te jednu u gostima (sad Vrgorac s 3:1 u 4. kolu). Ugodno je iznenadio igrom i u dvije utakmice koje je izgubio (Futsal Dinamo u Zagrebu za bodove, te Olmissum u Gospinom polju u kup utakmici). Bio je borben, bacao se na glavu za svaku loptu. Znaju svi koji prate 'crveno plave' kako su ih mnogi napustili po završetku prošle sezone, i to gotovo svi udarni igrači, kako su u novojj sezoni igrači iz drugog plana morali preko noći preuzeti glavne uloge. Rezultat je iznenađujuće dobar, te nema tko nije zapljeskao jednom novom Squareu.

Ali, sad su problemi. Neće se trenirat. Istina, Square nije prvi 'korona slučaj' Prve hrvatske malonogometne lige. Prvo je 'pao' AFC Universitas, a zatim i Alumnus. Teško je očekivati i kako će Square biti zadnji ovakav slučaj, iako bi to voljeli. Sve nas je više strah kako će i (n)ova sezona, biti kao i prošla.

Sad, kad će opet na teren Square, to se ne zna. Nakon 5. kola trebala je uslijediti pauza zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje će se po svemu sudeći iz istog razloga otkazati, ali zbog tih kvalifikacija je 6. kolo tek 14. studenog. Tad je Square trebao biti gost Uspinjače Gimke, aktualnog pobjednika Kupa Hrvatske, koji je to zadnje dvije sezone. 

SEMAFOR 4. kolo
Petak, 23. listopada:
 Osijek Kelme – AFC Universitas (odgođeno), Olmissum – Novo vrijeme Apfel 3:2, subota, 24. listopada: Uspinjača Gimka – Alumnus (odgođeno), Vrgorac – Square 1:3 (Haron Džanković dva te jedan Josip Nebergoj za Square), Crnica – Futsal Dinamo 3:3.

POREDAK
1. Olmissum 12 bodova / 4 utakmice (18:3), 2. Square 9 bodova / 4 utakmice (11:7), 3. Futsal Dinamo 7 bodova / 4 utakmice (7:6), 4. Crnica 7 bodova / 4 utakmice (11:12), 5. Novo vrijeme Apfel 6 bodova / 4 utakmice (10:10), 6. Alumnus 4 boda / 3 utakmice (10:11), 7. Vrgorac 4 boda / 4 utakmice (8:12), 8. Uspinjača Gimka 3 boda / 3 utakmice (9:12), 9. AFC Universitas bez boda / 3 utakmice (4:8), 10. Osijek Kelme bez boda / 3 utakmice (7:16).

RASPORED 5. kolo
Alumnus – Crnica, Futsal Dinamo – Osijek Kelme, Novo vrijeme Apfel – Uspinjača Gimka, AFC Universitas – Vrgorac, Square – Olmissum.
19. travanj 2024 17:19