StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG Tko ti je kriv kad imaš reprezentativca na Svjetskom prvenstvu!?

Piše Tonči Vlašić
20. listopada 2021. - 12:25

U moru dobrih stvari hrvatskog boćanja ne može ući protekli tjedan, to nikako, barem događanja na domaćim terenima. Prvo, dijelio se prvi trofej sezone, Kup Hrvatske, a sudionici završnice nisu mogli biti kompletni. Točnije, Biston, aktualni prvak, koji je tako slavio uspjehe svojih članova na Svjetskom prvenstvu u Italiji, hrvatskih reprezentativaca, a u Putnikovićima je ostao bez trofeja. Možda ne bi uspio ni s njima osvojiti Kup, koji je osvojio Kastav, ali dijeliti trofej u terminu SP-a, i to kad je hrvatsko boćanje sami svjetski vrh, kad su najbolji boćari na najvećem natjecanju, spada u ‘krasne’ odluke, s kojima se uistinu možeš podičiti.

Tu je zatim i slučaj Boćarskog kluba Hajduk. Dubrovački klub je uložio novac, doveo u drugi razred hrvatskog boćanja kvalitetne igrače izvan granica Lijepe naše, podigao tim činom kvalitetu lige, ali to Hrvatski boćarski savez očito ne zanima, te su bez trojice reprezentativaca, Glavinića (BiH), te Stjepčevića i Petkovića (Crna Gora), morali na gostovanje kod Stivana na Brač. Kako stoji u izvješću s utakmica 5. kola, domaćin im nije htio odgoditi utakmicu, a Savez nije imao sluha (!?), te su oslabljeni doživjeli prvi gubitak bodova ove sezone. Ako je istina da su odbijenicu dobili od Saveza jer imaju reprezentativce iz drugih država, a ne hrvatske, baš bi bilo lijepo čuti zbog čega Biston nije igrao kompletan.

Uglavnom, Hajduk i Stivan su nakon 5. kola na vrhu drugoligaška karavane na jugu s 12 bodova (četiri pobjede i jedan poraz), može im se priključiti i Komiža, ako dobije zaostatak protiv Naklica. Komiža je sad u 5. kolu dobila Komolac, koji je putovao nekompletan. Pobjedu je od trojca iz naše županije ostvarila samo Župa dubrovačka, i to je bila uvjerljiva protiv Primoštena.

SEMAFOR PRVE HL - JUG

Rezultati 5. kola: Komiža – Komolac 20:4, Imotski – Zlatan Otok 16:8, Stivan – Hajduk 20:4, Župa dubrovačka – Primošten 18:6, Crvene Kuće – Naklice 15:9, Stivan – Hajduk 20:4.

Poredak: 1. Hajduk 12 bodova, 2. Stivan 12 bodova, 3. Imotski 10 bodova, 4. Komiža (utakmica manje) 9 bodova, 5. Crvene Kuće 9 bodova, 6. Župa dubrovačka 6 bodova, 7. Zlatan Otok 6 bodova, 8. Naklice (utakmica manje) 4 boda, 9. Komolac 3 boda, 10. Primošten bez boda.

Raspored 6. kola, igra se u subotu, 23. listopada, s početkom u 15 sati: Komolac – Naklice, Primošten – Crvene Kuće, Hajduk – Župa dubrovačka, Zlatan Otok – Stivan, Komiža – Imotski.

20. travanj 2024 15:38