StoryEditorOCM
OstaloMIRJANA VREĆA

Promjena na klupi prve ekipe Ženskog odbojkaškog kluba Dubrovnik. Nije bila vruće glave, sjela je, razmišljala što i kako dalje, što je najbolje...

Piše Tonči Vlašić
10. studenog 2022. - 22:48

Nije bila vruće glave, sjela je, razmišljala što i kako dalje, što je najbolje. Mirjana Vreća je podnijela nakon toga neopozivu ostavku na mjesto trenerice prve ekipe Ženskog odbojkaškog kluba Dubrovnik. Okrenula je u tom svom promišljanju, što i kako dalje, što napraviti da se baš svi trgnu, jer rezultata (pobjeda) nema ove sezone u drugom razredu, broj Lea Barića, riječkog stručnjaka. Bio je već u Dubrovniku nekoliko dana. Upoznat je sa situacijom. Pod njegovim vodstvom su riječke odbojkašice puno toga napravile, pamti se kako je bio i na kormilu zagrebačke Mladosti, i to i muškog, i ženskog sastava. Sad je želja da puno napravi i u Gospinom polju.

Mirjana je toliko puta kretala ispočetka. Na svakom tom početku je bilo teško, nizali su se porazi, ali poen po poen, set po set, na kraju pobjeda po pobjeda. Znao je Dubrovnik vezati sezone i skakati u veći rang. Pamte se i nastupi u doigravanju za prvaka. Nažalost, znao je i padati, ali iz dobrog znanog razloga. Igračice su nakon srednje škole odlazile iz Dubrovnika na fakultet. I nakon toga je opet trebalo sve ispočetka. Ona najbolje zna koliko je takvih ‘krugova‘ napravila. I to joj nije bio teško sve te godine.

Odbojka je, to svatko zna, njezin život. Gotovo četiri desetljeća je na parketu dubrovačke dvorane. S koliko je samo generacija dijelila sve sportske radosti i tuge, uspone i padove. Prvo s loptom, uz mrežu, u dresu, a poslije u trenerci, uz teren ili na klupi.

Dubrovnik je nakon prošle sezone opet doživio velike promjene. Koliko je samo njegovih igračica sad u drugim klubovima, pa i u onim najboljim. Za ovo potonje je Vreća svakako najveći ‘krivac‘.

Barić je sad s prvom ekipom. Sreća je za Ženski odbojkaški klub Dubrovnik da će Mirjana Vreća i dalje biti u klubu i pomagati. Njoj je klub uvijek bio na prvom mjestu. Iz tog razloga je sad i donijela ovu odluku.

20. travanj 2024 16:43