StoryEditorOCM
OstaloTUGA U GOSPINOM POLJU

Prođe još jedna sezona, trideseta u životu kluba, a njega nema, nema, pa nema...

Piše Tonči Vlašić
12. svibnja 2023. - 22:13

OLMISSUM U FINALU

Square – Olmissum 1:4 (0:1)

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 1000. Suci: Vedran Babić i Mislav Džeko. Delegat: Tihomir Grabovac. Kontrolor suđenja: Ivan Novak.

Strijelci:: 0:1 Pavić (11), 0:2 Kuraja (21), 0:3 Pavić (35), 0:4 Jurlina (36), 1:4 Jurlina (autogol/40)

SQUARE: Primić, Cvjetković, Đuraš, Turk, Marinović – Jurišić, Daničić Kačić, Noković, Perović, Totošković, Džanković, Duvančić, Hrkač, Kljunak. Trener: Antun Bačić

OLMISSUM: Čizmić, Hrstić, Pavić, Perišić, Rodriguinho - Kustura, Jurlina, Kuraja, Juretić, Kolobarić, Batista, Jurić, Sekulić, Bilandžić. Trener: Marko Mladin.

 

Nažalost, ništa ni ovaj put od Squarea, a ovaj put je ulog već u polufinalu bio velik, baš velik. Plasman u finale osiguravao je nastup u najelitnijem europskom natjecanju, Ligi prvaka. Naravno, najvažnije je ipak bilo doći na korak do naslova prvaka, trofeja kojeg nema u vitrinama kluba, dubrovačkog tridesetogodišnjaka.

Priželjkivali su ‘crveno plavi’ pobjedu u drugoj utakmici, nadali se kako će u utorak igrati majstorcu kod Olmissuma te otići dalje. Međutim, nije išlo (opet), te ništa od drugog europskog nastupa u povijesti. Prvi je bio prije 22 godine u Kupu pobjednika kupova Europe. Ništa od drugog nastupa u finalu doigravanja za prvaka. Izgubljeno finale protiv Splita prije 23 godine je i dalje jedino... Ostaje tek utjeha kad se pogleda lista pobjednika Kupa Hrvatske, ali od tog jedinog trofeja dubrovačkog kluba prošlo je točno 25 godina.

Square je ove sezone najviše uložio do sad. Vratio je Daria Marinovića, najboljeg igrača poniklog u Gospinom polju, hrvatskog igrača koji je napravio ostvario najviše izvan granica Lijepe naše. Doveo je uz to i dva slovenska reprezentativca, Denisa Totoškovića i Tea Turka, vratio i Zorana Primića, reprezentativnog vratara...

U Zagrebu je Novo vrijeme u drugom polufinalu povelo protiv Futsal Dinama s 2:0, ali je domaćin uz pomoć više od tri tisuće svojih navijača uspio napraviti preokret, te izboriti finale. Podsjetnik, prvu su utakmicu u Makarskoj protiv aktualnog prvaka zagrebački ‘Plavi’ dobili s 2:1. I dok se u Zagrebu slavila velika pobjeda, najveći uspjeh, Square je nakon 0:2 uveo igrača /vratara nadajući se preokretu. To se u Gospinom polju nije dogodilo. Olmissum je postigao i treći, pa četvrti pogodak..., a kako su ‘zeleno plavi’ dobili i prvu utakmicu u svom domu, također s 4:1, oni su skakali od sreće u Gospinom polju. Oni se sad okreću finalu s Futsal Dinamom, sudaru za naslov prvaka, koji se igra na tri pobjede. Oni će, kao i Futsal Dinamo, igrati iduće sezone europsku Ligu prvaka. 

image

Ne slavi Square u Gospinom polju već Olmissum

Božo Radić/Cropix

Gledatelji su već nakon 0:3 počeli napuštati Gospino polje. Velika tribina dubrovačke dvorane gotovo puna, oko tisuću gledatelja, najviše ove sezone. Baš je bio lijep ambijent, prekrasan pogled na tribine, ali navijačima Squarea nije bilo lijepo što su mogli vidjeti sa svojih mjesta od ‘crveno plavih‘.

POLUFINALNA SERIJA

Prve utakmice, Makarska: Novo vrijeme (1) – Futsal Dinamo (4) 1:2 (0-1), Omiš: Olmissum (2) – Square (3) 4:1 (1-0), druge utakmice, Zagreb: Futsal Dinamo – Novo vrijeme 3:2 (2-0), Dubrovnik: Square – Olmissum 1:4 (0-2).

Olmissum treći put prvak ili Futsal Dinamo prvi put?

23. travanj 2024 15:36