StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Predstavljamo prvake Hrvatske: Šejla Škaljić, članica Dubrovnik 1966., koja u svom uzrastu ne zna za poraz od 2018. godine!

Piše Tonči Vlašić
3. veljače 2023. - 22:34

Dominira Šejla Škaljić na državnim prvenstvima. U svom uzrastu ne zna za poraz od 2018. godine, točnije, samo je te godine, svoje prve na državnom, izgubila borbu, jednu jedinu, i to finalnu, ali tad nije bila izlazno godište. Iduće godine, kad se opraštala od uzrasta djevojčica, dominirala je, tj. počela je svoj niz koji ni ove godine nije prekinut. Uzela je ukupno četiri naslova u nizu. Dobila na svakom prvenstvu sve četiri borbe. Korona joj je ‘ukrala‘ jednu, točnije, oduzela joj priliku za još jednu krunu najbolje. 

Tad je, sjetio se Stjepo Roko, njezin trener, radila s ostalima na betonu i asfaltu. Treninzi su bili na otvorenom. Trčalo se uz ulice…

- Šejla je imala dobru ekipu na treningu. Pojedinac bez tako dobre ekipe ne može uspjeti – naglasio je Roko. 

Prvi naslov ‘digla‘ je u uzrastu djevojčica, zatim najbolja u konkurenciji mlađih kadetkinja, pa u kadetima dva. Razlika je samo, prošle godine dominirala je u kategoriji do 52 kilograma, a ovaj put do 57 kilograma. 

Sve što je do danas napravila uspjela je pod vodstvom Roka, koji otkriva kako je Šejli knjiga pri ruci na svakom putovanju. Bilo je situacija, sjeća se, kad je dan nakon osvajanja zlata na državnim prvenstvima imala ispit. 

image

Šejla Škaljić na kadetskom PH 2023.

Tino Marić/Hjs/

Šejlu je otac upisao na judo, ali nakon prvog treninga je nije trebao nagovarat na odlazak na idući trening. Prošle godine prvi put je nastupila u kimonu reprezentacije na velikom natjecanju, Europskom kadetskom prvenstvu. 

- Vjerujem kako joj to neće biti i jedno veliko natjecanje, već prvo u nizu, kako će biti ista priča kao što je to na državnim prvenstvima – poželio je Roko uz dodatak kako Šejla osvaja medalje na državnim prvenstvima ne samo u svom uzrastu.

- Ona je već 2021., kad je bila najbolja u mlađim kadetkinjama, osvojila srebro u kadetkinjama, ali i na mlađe seniorskom prvenstvu. Prošle godine kadetska prvakinja, a doprvakinja u juniorskoj te mlađe seniorskoj konkurenciji – podsjetio je Roko na sve Šejline uspjehe. 

Mi čemo podsjetiti na činjenicu kako je Škaljić nanizala 16 pobjeda na državnim prvenstvima u svom uzrastu!

23. travanj 2024 22:05