StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE |

POVIJESNI USPJEH JUGOVIH PLIVAČA Prije pet godina bili su treći razred, prošle godine su bili najbolji u drugom, a danas su treći u državi!

Piše Tonči Vlašić
30. svibnja 2021. - 19:54
Jugovi plivači su bili najbolji na prethodnom 'B' ekipnom prvenstvu, izborili najveći rang, a sad u njemu osvojili treće mjestoTonči Vlašić

Prije pet godina su bili trećeligaši, daleko, daleko od vrha, na prethodnom prvenstvu su bili najbolji na 'B' prvenstvu, te su izborili prvi razred, a danas su treći u državi. Nikad Plivački klub Jug nije u konkurenciji plivača bio tako visoko, a kamo li na pobjedničkom postolju. Sad jest. Ostvario je povijesni uspjeh. Samo su od njega na ekipnom 'A' prvenstvu Hrvatske u zagrebačkim Sveticama bila uspješnija dva zagrebačka kluba, Mladost i Dubrava, koji su i prošle godine bili prvi odnosno drugi.

Jugaši su u prvom od tri dijelu prvenstva 'plesali' – peti, pa šesti, ali na kraju prvog dijela treći, i tad je krenula obrana stečene pozicije. Uspjela je momčad Frane Ćirka odbiti napade na treće mjesto u drugom dijelu prvenstva, na kraju i u posljednjem, trećem, te slavi.

Povijesni uspjeh ostvarili su Mario Šurković, Michel Brassard, Đivo Damić, Marko Baletin, Juraj Barčot, Đivo Matović, Roko Zvone, Vlaho Nenadić i Ivan Đuran. 

Četvrti je na kraju Medveščak, a iza leđa Jugaša ostali su i Zagrebački PK, splitski Jadran, zatim još jedan zagrebački klub (Igra), te riječko Primorje, koje seli u drugi razred. Naravno, iza njih je i osam klubova drugog razreda, zatim daleko brojniji treći razred u kojem su bili prije samo pet godina.

image
Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug s Vlahom Nenadićem
Tonči Vlašić

Radost Juga upotpunile su i plivačice. Njima je cilj bio ostanak u drugom razredu, među klubovima od 9. do 16. mjesta. Prošle godine su na 'B' ekipnom prvenstvu bile sedme, predzadnje, te su sačuvale status drugoligaša, a ove godine u niti jednom trenutku nisu trebale strahovati. Zauzele su na kraju peto mjesto ili ukupno 13. u državi. Uspjelo je to Katarini Matović, Tonki Bušković, Katarini Nenadić, Antonii Šurković, Rafaeli Škrabo, Karmen Fabris i Lari Šurković pod vodstvom trenera Andreja Drobca

19. travanj 2024 14:08