StoryEditorOCM
OstaloTRIATLON KLUB DUBROVNIK |

POTVRĐENO, VIDIMO SE DESETI DESETOG Daniel Marušić: ‘Održat će se i ove godine Dubrovnik Triathlon, te početkom prosinca utrka Stazom deva!‘

Piše Tonči Vlašić
2. lipnja 2020. - 15:43
Imali smo sastanak s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika, koja nam je partner broj jedan, te smo dogovorili, poslije i s ostalim partnerima, kako idemo s projektom i ove godine. Naravno, svi se nadamo kako će epidemiološka situacija biti još bolja na jesen te kako ćemo za četiri mjeseca imati još manje ograničenja. Isto tako, kako će tad biti daleko bolja situacija i u ostalim državama jer je Dubrovnik Triathlon međunarodno sportsko natjecanje. Podsjetnik, prošle godine su na Dubrovnik Triathlonu nastupili natjecatelji iz Slovenije, Njemačke, Francuske, SAD-a, Mađarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Kanade, Austrije, Nizozemske, Južnoafričke Republike, Velike Britanije te Hrvatske. Iskreno, ne očekujem kako ćemo uspjeti okupiti ovaj put više natjecatelja iz Velike Britanije, nju spominjem jer su Britanci bili najbrojniji natjecatetelji iz udaljenjih država protekle dvije godine, ali očekujem kako ćemo imati veći broj natjecatelja iz Hrvatske, te iz država regije. Oni su, razgovarajući s njima, budući je dosta utrka do danas otkazano, 'gladni' natjecanja, te najavljuju dolazak u Dubrovnik, ističem, u još većem broju. Interes nije ništa manji ni u udaljenjim državama, ali mogućnosti dolaska natjecatelja iz tih država, nažalost, u ovom trenutku nisu idealne. Inače, termin trećeg Dubrovnik Triathlona ostaje nepromijenjen. Održat će se 10. listopada, a to je termin koji mnogima odgovara i zbog toga smo imali prošle godine 200 natjecatelja – priča Daniel Marušić iz Triatlon kluba Dubrovnik, kluba organizatora Dubrovnik Triathlona.

image
Danijel Marušić, Triatlon klub Dubrovnik foto: Tonči Vlašić




- Sve ostalo, kad je riječ o organizaciji, ostaje isto, a nije trebalo biti tako. Naime, trebali smo napraviti neke izmjene u trasi utrke zbog zauzetosti luke tog dana, dolaska kruzera, međutim, kako se zbog koronavirsa situacija promijenila, kako kruzeri ne dolaze, tako sve ostaje kao što je bilo prošle godine.

Marušić je potvrdio kako će se još jedan događaj, koji potpisuje Triatlon klub Dubrovnik, održati ove godine.

- Utrka Stazom deva ide početkom prosinca, u sklopu proslave Dana dubrovačkih branitelja. I ove godine će utrka imati humanitarni karakter. S tom utrkom zaključujemo godinu, međutim, Dubrovnik Triathlon je kruna svega.

image
Made Žeravica na utrci 'Stazom deva' foto: Željko Tutnjević




Triatlon klub Dubrovnik je organizator i Rekreativne amaterske multisport lige.

- Trebali bi imati sedam do osam natjecanja u 2020. godini. S obzirom na pandemiju koronavirusa nismo mogli realizirati sve planove, a plan je bio imati nekoliko natjecanja više. Nažalost, plan je bio u natjecanja uključiti i vožnju biciklom. Ništa od toga. Za nama je treće natjecanje, aquathlon, trčanje i plivanje, prvo natjecanje nakon popuštanja mjera, te dozvole da se opet mogu održavati natjecanja. Pobjednici su bili Jakša Diklić i Ana Lučić. Diklić je propustio prethodna dva natjecanja, te nije vodeći u ukupnom poretku nakon 3. kola, već vodi Luka Đurović u muškoj i Ana Lučić u ženskoj konkurenciji. Nastupilo je na trećem natjecanju 40-ak natjecatalja. I taj broj veseli – istaknuo je Marušić. 

image
Jakša Diklić, Triatlon klub Dubrovnik foto: Tonči Vlašić

image
Ana Lučić (Triatlon klub Dubrovnik) foto: Božo Radić/HANZA Media

image
Danijel Marušić i Luka Đurović na Aquathlonu 2017. godine foto: Tonči Vlašić




Triatlon klub Dubrovnik je dobio samo pohvale za organizaciju drugog Dubrovnik triatlona, kako od iskusnih triatlonaca, tako i od organizatora triatlona u drugim sredinama. Prošli Dubrovnik Triathlon je bio bogatiji od prvog, koje je održan 2018. godine, za jednu disciplinu - Super Sprint (375 metara plivanja, 10 kilometara vožnje biciklom te 2,5 kilometra trčanja).

- Tom najkraćom mogućom triatlon disciplinom željeli smo motivirati mlađe i one koji su tek počeli da nastupe na drugom izdanju Dubrovnik Triathlona, i to se na kraju pokazao pun pogodak. Zbog toga ćemo i ove godine imati disciplinu Super Sprint, te opet olimpijski triatlon (1500 metara plivanja, 40 kilometara vožnje biciklom, te 10 kilometara trčanja) i Sprint (zadatak je duplo kraći od olimpijskog triatlona). 
24. travanj 2024 19:08