StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

POTVRDA - DUBROVČANI SU VIŠE NEGO DOBRI Daničića traži lider, Kuraju sastav koji također drži poziciju koja donosi doigravanje za prvaka

Piše Tonči Vlašić
27. siječnja 2021. - 14:35
Marko Kuraja i Ante Daničić slave u dresu Mantove, talijanskog prvoligaša pobjedu u Pesaru foto: divisionecalcioa5.it

Tommaso Bellini, novinar La Voce di Mantova, piše kako je u tijeku preslagivanje u redovima Saviatesta Mantove, talianskog malonogometnog prvoligaša. Frane Despotović, pod čijim se vodstvom krenulo u sezonu, smijenjen je nakon niza slabijih rezultata, a Splićanin je sa sobom prošlo ljeto doveo 'pola Hrvatske lige', čak četvoricu igrača Squarea, Antu Daničića, Marka Kuraju, Blaga Gašpara i Mirka Hrkača, zatim Luku Sutona iz Vrgorca, kao i finskog reprezentativnog vratara Juhu-Matti Savolainena, koji je bio član šibenske Crnice.

Na klupu Saviatesta Mantove umjesto Despotovića sjeo je Jeffe, koji bi, piše se, najviše volio vidjeti uz sebe svoje, Južnoamerikance, Brazilce i(li) Argentince iako je u većini igrača, koje je zatekao u Mantovi pronašao igrače izvrsne kvalitete. Ali, piše Bellini, to ga ne zadovoljava, te je krenuo u potragu.

U tekstu u La Voce di Mantova otkriva se kako bi dvojicu iz redova Saviatesta Mantove željeli vidjeti drugi, a ta dvojica koju traže drugi su dvojica Dubrovčana – Ante Daničić i Marko Kuraja. Direktor Saviatesta Mantova Rondelli je istaknuo kako Daničića želi Acqua & Sapone, lider prvenstva, a Kuraju Feldi Eboli, te kako su ih spremni pustiti, međutim, traže zamjene za njih.

Trenutno je stanka u prvenstvu zbog kvalifikacija za Europsko prvenstvo, kako u Italiji, tako i u svim ostalim državama. Saviatesta Mantova idući nastup ima kod kuće 6. veljače, i to protiv lidera, Acqua & Sapone, a u istom terminu Feldi Eboli dočekuje Cybertel Aniene.

image
Marko Kuraja i Ante Daničić u dresu Saviatesta Mantove, člana talijanske Serie 'A' foto: Paola Libralato/divisionecalcioa5.it

Daničić je sa 6 pogodaka četvrti strijelac Saviatesta Mantove, Kuraja je postigao u dosadašnjem dijelu sezone tri pogotka. Acqua&Sapone vodi s 38 bodova iz 16 utakmica, bod manje ima Pesaro, aktualni prvak, koji je odigrao utakmicu više, a kojeg je Daničić s tri pogotka potopio na startu sezone. Feldi Eboli zauzima posljednju, osmu poziciju , koja vodi u doigravanje za prvaka s 20 bodova iz 15 utakmica. Saviatesta Mantova je deseta sa 17 bodova iz 15 utakmica u konkurenciji 14 klubova. Dva posljednja ispadaju, 11. i 12. igraju doigravanje za ostanak.

Uskoro bi se trebalo znati hoće li Daničić i Kuraja i dalje nastaviti bitku sa Saviatestom Mantova za ostanak u ligi ili će promijeniti dres. Svakako je za obojicu Dubrovčana priznanje da ih traže bolje plasirani klubovi, potvrda kako su se iskazali u dosadašnjem dijelu sezone!

20. travanj 2024 01:10