StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

POLAGAO, TE POLOŽIO, SVJETSKI, A NAŠ Lijepa vijest iz Malage: Igor Janković postao šesti hrvatski sudac sa značkom najveće kategorije IJF-a!

Piše Tonči Vlašić
24. listopada 2021. - 22:34

Počeo sam suditi 2000. godine. Postao sam tajnik u klubu, te nagovarao i nagovorio ostale da polažemo za suca. Za kontinentalnog sam položio 2017. godine u Poljskoj, te sam sudio na Europskim kupovima, te Europskim Openima, tj. svjetskim kupovima. Trebao sam, ali sam bio spriječen, suditi na Europskom veteranskom prvenstvu – ukratko će o svom dosadašnjem suđenju Igor Janković, Dubrovčanin koji je ovog vikenda u Malagi, na Europskom Openu, polagao te položio, i sad je sudac s 'A' licencom IJF-a, Svjetske judo federacije.

- Prvo smo pisali test, zatim smo imali razgovore s komisijom, a na kraju smo sudili na turniru u Malagi na kojem su nastupili natjecatelji s pet kontinenata - rekao je Janković, bivši uspješni judaš, koji je postao šesti hrvatski sudac s 'najjačom' značkom.

image
Europski seniorski judo kup u Dubrovniku 2021.
Tonči Vlašić

Prvi sudac iz Dubrovnika s tim znakom bio je Vinko Pančevski, zatim je isto uspjela Dubrovkinja Klara Mitrović, također članovi Judo kluba Dubrovnik 1966., a u Lijepoj našoj 'A' IJF-ovu 'značku' imaju sad još samo Davor Marinić, te kćer i otac Prgomet, Martina i Anto.

- Sad mogu suditi ozbiljnija natjecanja, tj. veće su mogućnosti suđenja na najvećim natjecanjima – istaknuo je Janković.

image
Igor Janković, IJF-ov sudac
19. travanj 2024 19:07