StoryEditor
OstaloŽOK DUBROVNIK |

POLA STOLJEĆA ‘TVORNICE‘ ODBOJKE Super ligaš iz Gospina polja zove u super Ljetnu školu odbojke!

Piše Tonči Vlašić
22. lipnja 2020. - 13:20
Ženski odbojkaški klub Dubrovnik 2020. foto: Tonći Plazibat/HANZA Media
Priča je počela 1971. godine. Pola stoljeća Ženski odbojkaški klub Dubrovnik proslavit će u najvećem rangu. U sezoni 2020./21. bit će član hrvatske Super lige, najvećeg ranga.

Na 20. rođendan Dubrovnik je prvi put u svojoj povijesti bio u najvećem rangu. U toj svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni, ujedno prvoj sezoni Prve hrvatske lige, 1991./92., bio je doprvak. Nekoliko godina poslije ispisan je najpoznatiji dio priče. Veliki Nikolaj Karpolj je bio na klupi, Neven Barač na tribinama, a u polju sjajne igračice, mahom hrvatske i ruske reprezentativke. Rezultat je dobro znan: Dubrovnik je 1997. i 1998. bio prvak Hrvatske, i ne samo to, već obje sezone i pobjednik Kupa Hrvatske, a 1998. i prvak Europe!

I te zlatne godine se pamte po radu s mlađima. Druga ekipa je bila sastavljena od djevojčica poniklih u Gospinom polju od kojih su neke poslije igrale u dresu reprezentacije i na najvećim natjecanjima.

Prvi dio priče zlatnih godina je povijest, kamo sreće da opet Dubrovnik igra u najelitnijem europskom klupskom natjecanju, bori za tron, ali, najvažnije, drugi dio priče traje i traje. Sve uspjehe u zadnja dva desetljeća, kao i u prva dva, ostvarile su gotovo samo igračice ponikle u klupskoj školi odbojke, koje su prije dvije godine bile treći razred hrvatske odbojke, jučer drugi, a sad su već prvi, najveći.

Primarni zadatak je stvarati igračice za prvu ekipu – ističu u Ženskom odbojkaškom klubu Dubrovnik, koji, kao i svake godine, tako i ove, organizira Ljetnu školu odbojke. Iako je ovogodišnja već počela, iako su odrađeni prvi treninzi, vrata za sve koji žele igrati odbojku nisu zatvorena.

image
Ljetna škola odbojke

image
Treneri(ce) i čelnik ŽOK Dubrovnik - Tomaž Jurišić, Marina Radić, Katija Matušić, predsjednik Mišo Miljak, Paulina Prkačin, Mirjana Vreća i Zina Urlić (nedostaje Ivana Mišković) foto: Tonći Plazibat/HANZA Media


Ovog ljeta upisujemo djevojčice rođene 2013. godine i starije. Treninzi su utorkom i četvrtkom u Gospinom polju. Utorkom od 18.30 sati, a četvrtkom od 19.30 sati. Tko još želi, dobro je došao. Idući mjesec ćemo imati mogućnost treniranja i na pijesku tako da u ovim ljetnim toplim danima imamo što više treninga na otvorenom – ističu treneri(ce) Ljetne škole odbojke najavljujući i ljetne turnire, igru od jutra do mraka, te nova okupljanja svih generacija (selekcija) kluba, od prve, koja je u prvom rangu, Super ligi, do škole odbojke, koja bi, želja im je, trebala biti opet super.

Okupili su se tako i ovog ponedjeljka u Gospinom polju. Trenirali. Potom, pred kraj treninga, pozirali fotoreporterima, bili ispred televizijskih kamera i mikrofona. Ženski odbojkaški klub Dubrovnik nikad nije imao ljetni odmor. Najviše se, uvijek znaju reći treneri(ce), može naučiti tijekom ljetnih mjeseci kad nema školskih obveza, pogotovo s najmlađima. Tako će biti i ovog ljeta, uoči sezone u kojoj će dubrovački Superligaš ugasiti 50 svjećica na rođendanskoj torti, te boriti se s prvom ekipom u najvećem rangu, s drugom  stjecati iskustvo, a s mlađim uzrastima nastaviti s dobrim rezultatima te potvrditi kako se u Dubrovniku i dalje dobro radi. 

image
Odbojkašice Dubrovnika protiv zagrebačkog Dinama u Gospinom polju

image
Ženski odbojkaški klub Dubrovnik 2020. foto: Tonći Plazibat/HANZA Media
loading...

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 14:37