StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

POJEDINAČNI, A NE EKIPNI SPORT Nakon odluke Ministarstva - nema igre do daljnjeg, pa ni u najvećem rangu, HEP Hrvatskoj Super ligi

Piše Tonči Vlašić
1. prosinca 2020. - 14:15
Hrvatski stolnoteniski savez odlučio je prekinuti sva ligaška natjecanja temeljem Odluke Stožera civilne zaštite od 27. studenog, te pojašnjenja odredbe od Ministarstva turizma i sporta zaprimljene 30. studenog, kao i dodatnog objašnjenja od 1. prosinca upućenog od strane istog. Ministarstvo turizma i sporta stolni tenis smatra individualnim sportom.

Temeljem navedenog pojašnjenja dopušten je trening za vrhunske stolnotenisačice i stolnotenisače prve, druge i treće kategorije, dok se sva ligaška natjecanja u stolnom tenisu prekidaju do drugačije Odluke Stožera civilne zaštite.

Dubrovački klub, LIbertas Marinkolor, u trenutku prekida HEP Hrvatske Super lige, najvećeg ranga, vodeći je sastav sa svih osam pobjeda, ima pobjedu više od varaždinskog StaRR-a, aktualnog prvaka, koji također ima stopostotni učinak. Sedam pobjeda, ali i dva poraza, ima na trećem mjestu GSTK Zagreb, dok je četvrti zadarski Donat na učinku šest pobjeda i tri poraza...

Svaki superligaš je u prvom dijelu sezone, do kraja 2020. godine, trebao odigrati po jedanaest utakmica. Libertas Marinkolor i StaRR su u prvom dijelu sezone trebali igrat u Dubrovniku. Utakmica je dva puta bila odgođena zbog korone u redovima varaždinskog sastava, a nakon ove odluke jasno je kako će se oba, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, odigrati tek u 2021. godini.
25. travanj 2024 03:42