StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA/PRVA HL (Ž)

POGLEDAJTE TABLICU Tko je vjerovao u odbojkašice Dubrovnika prije 14 dana?

12. ožujka 2017. - 00:56

Kako je lijepo večeras pogledati tablicu lige za ostanak Prve hrvatske lige odbojkašica. Dubrovnik, koji je od početka sezone bio posljednji, sad je drugi. Ispred njega samo Zadar, a iza leđa su mu preostale dvije ekipe, Kostrena i Azena Velika Gorica. Kad bi tako bilo i za dva tjedna, to bi bilo sjajno. Međutim, Dubrovnik je tek na pola puta, i Zadar, ali ne i Kostrena te Azena Velika Gorica. Dvije ekipe koje sad gledaju u leđa Zadru i Dubrovniku imaju tek odigrati susret 3. kola drugog dijela sezone u kojem je Dubrovnik opet slavio. Dobio je Zadar u Gospinom polju, i to sa čistih, maksimalnih, 3:0. Dubrovnik je osvojio nova tri boda. Ostvario treću pobjedu u nizu u ligi za ostanak, točnije, dobio je sve tri utakmice i što je najvažnije uzeo je pritom svih devet bodova.

Unatrag 14 dana, iz kuta Dubrovnika, pogled na tablicu bio je za plakat. Zadar 14 bodova, Kostrena 11, Azena 8, Dubrovnik samo 3, a u igri do kraja ostalo (tek) 18 bodova. Danas je Zadar na 17, Dubrovnik na 12, a Kostrena i Azena imaju po 11 te utakmicu manje. Ogledat će se Kostrena i Azena u nedjelju navečer u Kostreni.

Dubrovnik je baš u Kostreni počeo svoj sjajni niz. Već ta prva utakmica u ligi za ostanak bila mu je biti ili ne biti, a u njoj je bio bez nekoliko udarnih igračica (uz napomenu kako je zbog ozlijeda od samog početka sezone nekompletan). Potom, kad se sa sva tri boda vratio iz Kostrene, iznenadio sve, čekala ga je nova biti ili ne biti utakmica, i to protiv Azene u Gospinom polju. Tu bi i gubitak samo jednog boda 'ubio' svaku nadu u ostanak. I nije ga izgubio. Sad protiv Zadra je opet bilo isto. Što je najvažnije, završilo je isto kao protiv Kostrene i Azene. Uzeo je sva tri boda.

Sve se u Gospinom polju okrenulo naglavačke u samo 14 dana. Dubrovnik pun samopouzdanja čeka preostala tri kola. Ide u srijedu navečer u Zadar, potom iduće subote dočekuje Kostrenu te sedam dana poslije je gost Azene. Ne ovisi o drugim rezultatima. Sve je u njegovim rukama. Tko bi to rekao prije samo 14 dana?

PRVA HL, LIGA ZA OSTANAK, 3. KOLO: Dubrovnik - Zadar 3:0 (25:21, 25:21, 25:15)
DUBROVNIK
: Anđela Kalauz, Ora Ivanišević, Ivana Marinović, Đive Turajlić, Orsula Štaka, Katija Vuličević, Petra Putica, Ana Pavlović, Sanja Curić, Gabriela Stipanović, Ana Matušić, Anđela Čuljak. Trenerica: Mirjana Vreća, pomoćna trenerica: Marina Radić.

19. travanj 2024 13:59