StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Počelo državno u 25-metarskom bazenu u Rijeci: štafeta Kapekašica na pobjedničkom postolju, Jugove štafete pete

Piše Tonči Vlašić
20. prosinca 2022. - 21:10

Štefate 4 puta 50 slobodno KPK osvojila je broncu, i to u sastavu Ana Franić, Hana Muminagić, Laura Milina i Antea Andrijić – vrijeme 1:53.11, 12 desetinki sekundi brže od štafete Zadra, koja je bila četvrta u konkurenciji deset mlađe juniorskih štafeta. Zlato je pripalo domaćinu, Primorju, a srebro zagrebačkoj Mladosti, koja je bila 58 stotinki sekunde brža od Kapekašica.

Jugašice su u juniorskoj konkurenciji bile pete s dvije plivačice izlazno godište, Antonia Šurković i Tonka Bušković, te dvije koje još četiri godine imaju pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji, Maja Perak i Lara Šurković, koje su rođene 2009. godine (juniorke su 2005. i mlađe, a mlađe juniorke su 2007. i mlađe).

U juniorskoj konkurenciji štafeta Juga 4 puta 50 slobodno peta, i to samo 46 stotinki sekunde slabija od štafete Maksimira, koja je osvojila broncu, dok je Nevera doprvak s 64 stotinke sekunde boljim vremenom. Vlaho Nenadić, Marko Baletin, Marko Tevšić i Juraj Barčot su plivali za Jug uz napomenu kako je samo jedan (Baletin) izlazno godište.

Štafeta 4 puta 50 mješovito KPK u sastavu Ana Franić, Laura Milina, Antea Andrijić i Hana Muminagić je šesta u konkurenciji mlađih juniori sa sekundom i 25 stotinki slabijim vremenom od štafete Mladosti, koja je bila treća.

Medalja Kapekašica u štafeti 4 puta 50 slobodno, te spomenuti rezultati (izdvojeni su plasmani u TOP 10), ostvareni su prvog dana Prvenstva Hrvatske u 25-metarskom bazenu, koje traje do petka, 23. prosinca, a koje se održava u Rijeci. 

25. travanj 2024 04:13