StoryEditor
OstaloBOĆANJE |

POČELA NOVA SEZONA Treći razred prvi u akciji: Tko su akteri prve utakmice na novoizgrađenom terenu na Gnjilama?

Piše Tonči Vlašić
7. rujna 2021. - 10:02
Boćari Slavena i Rijeke Mandaljene sa sucima Antoniom Šabadinom i Lukom Hendićem na novoizgrađenom terenu na GnjilamaBSDNŽ

Krenula je nova sezona. Trećeligaši su prvi zaigrali. Treći razred, koji se zove Druga hrvatska liga skupina Dubrovnik – Neretva, broji deset klubova.

Nova sezona – jedan novi teren. Radilo se na Gnjilama, na Grudi, a na novoizgrađenom boćalištu, domu Slavena, prvi su u goste došli boćari Rijeke Mandaljene. Na kraju bez pobjednika – 12:12 iako su domaći vodili s 8:2. Rijeka Mandaljena je dobila potom tri ‘gume’, te izjednačila na 8:8. U zadnjem krugu svaka momčad je uzela po dvije discipline.

POVIJESNA PRVA UTAKMICA NA GNJILAMA

Ostat će zapisano kako su prvu utakmicu na Gnjilama igrali za Slaven: Ivica Antunović, Miho Bokarica, Ante Bratoš, Josip Čupić, Jako Đurković, Ivan Marinović, Pero Srezović, Niko Sukno, Ivo Trković, Marko Trković, Miho Trković i Mato Vezilić, a za Rijeku Mandaljenu Nikola Beusan, Ivo Butrica, Vlaho Butrica, Dalibor Lahalo, Luko Ledinić, Jozo Maslać, Božo Mihaica, Ivica Zdraulić, Nikola Zec i Nikola Žeravica.

Sudili su Luko Hendić i Antonio Šabadin.

Bez pobjednika je završilo i u Pločama, Omladinac i Umčani su slavili kod kuće, a Torcida Osojnik u gostima, I to na Gromači. U Umčanima je Mokošica izgubila od istoimenog domaćina sa 14:10 I to nakon što je u svom debiju u ovom rangu natjecanja povela s 8:2.

Rezultati 1. kola: Ploče – Slivno 12:12, Slaven – Rijeka Mandaljena 12:12, HVIDRA Gromača – Torcida Osojnik 9:15, Omladinac – Postranje 14:10, Umčani – Mokošica 14:10.

Raspored 2. kola, igra se u nedjelju, 12. rujna: Slivno – Mokošica, Postranje – Umčani, Torcida Osojnik – Omladinac, Rijeka Mandaljena – HVIDRA Gromača, Ploče – Slaven. Početak u 16 sati.

IGRALI I ŽUPANIJSKI DRUGOLIGAŠI

Druga županijska liga Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle, 1. kolo: Hidroelektrana DU – Pridvorje 12:6, Brgat – Donji Brgat 6:12, Obod – Zrinski 12:6, Petka – Bosanka 10:8, slobodno je bilo Uskoplje. U 2. kolu, u nedjelju, 12. rujna, s početkom u 15 sati igraju: Bosanka – Obod, Zrinski – Brgat, Donji Brgat – Hidroelektrana DU, Pridvorje – Uskoplje, slobodna je Petka.

Druga županijska liga Pelješac, 1. kolo: Brijesta – Duba Stonska 14:4, Orebić – Ponikve (odgođeno), Gornja Vrućica – Sveta Ana 8:10, slobodan je bio Putniković. U 2. kolu, u nedjelju, 12. rujna, s početkom u 15 sati igraju: Ponikve – Gornja Vrućica, Duba Stonska – Orebić, Putniković – Brijesta, slobodna je Sveta Ana.

item - id = 1125380
related id = 0 -> 1127073
19. rujan 2021 10:38