StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE |

POČELA DUBROVAČKA REGATA Makedonci prvi put u elafitskom akvatoriju, Splićanima oba plova prvog dana, Orsanovac u drugom plovu u TOP 10

Piše Tonči Vlašić
8. listopada 2021. - 22:26

Ukupno je sedamdeset i jedno jedro u lučici Orsan. Osim hrvatskih jedara gosti su natjecatelji iz Crne Gore, te Makedonije. Potonji su posebna priča. Riječ je o jedriličarima iz Struge, do jučer su samo trenirali i regatavali na jezeru, a ovo im je prvi izlazak na more.

Splićani su dobili oba plova održana prvog dana Dubrovačke regate u organizaciji Orsana. U prvom je najbolji bio Toma Smirčić iz Jedriličarskog kluba Split, a u drugom Josip Tafra iz Labuda. Smirčić je u drugom bio peti, a Tafra je diskvalificiran u prvom, te je pobjednik prvog plova vodeći u ukupnom poretku, a Tafra trenutno tek na 32. mjestu. Splićani drže prva tri mjesta ukupnog poretka nakon prvog dana: drugi je Zoran Jakić (Split), a treći Bepo Duplančić (Labud).

U poretku jedriličarki vodi Ana Grubelić iz zadarskog Uskoka, koja je sedma u ukupnom poretku. Druge je Pina Buble (Trogir), a treća Nina Marušić (Zvir).

Najbolje plasirani Orsanovac je Marin Pamuklić na 21. mjestu. U prvom plovu 38., ali u drugom deveti. U gornjem domu je i Mark Vladić, koji je na 26. mjestu. Oba plova je Vladić zaključio u TOP 30 (28. mjesto u prvom, 25. u drugom).

Regata se nastavlja u subotu, 9. listopada, a završava u nedjelju, 10. listopada. Koliko će se još plovova uspjeti održati? Ovisi naravno o vremenske prilikama odnosno neprilikama u elafitskom akvatoriju.

Još jedan plov treba da regata bude važeća.

19. travanj 2024 03:34