StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON |

POBJEDNIČKO POSTOLJE CROATIA VALAMAR JUNIOR OPENA Trud Badmintonskog kluba Dubrovnik nije bio uzaludan....

Piše Tonči Vlašić
11. listopada 2021. - 12:59
Pobjedničko postolje juniorke - Jordan (Slovenija), Alič (Slovenija), Matovič (Slovenija) i Sulić (Hrvatska)Božo Radić/Cropix

Dva od pet zlata s Croatia Valamar Junior Opena, međunarodnog juniorskog prvestva Hrvatske u badmintonu, otišla su u Sloveniju, a po jedno u Francusku, Srbiju i Indiju. Tri dana se igralo u Gospinom polju, a na kraju su se na pobjedničkom postolju našli i reprezentativci Engleske, Luksemburga, te na radost domaćina, i Hrvatske.

Hrvatska slavi zahvaljujući Ivi Sulić, koja je osvojila brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, te u ženskim parovima igrajući sa Stellom Balenović, također reprezentativkom zagrebačkog Medvedgrada.

Slovenka Spela Alič i Francuz Yohan Barbieri su slavodobitnici trećeg izdanja Croatia Valamar Junior Opena u ženskoj odnosno muškoj konkurenciji, zanimljivo, u četiri od pet kategorija je i prije finala bilo jasno u koju će državu otići zlato. Naime, imali smo francusko finale juniora (Barbieri je dobio Loana Pelleta), dva slovenska finala (Alič je bila Anje Jordan s kojom je u finalu ženskih parova dobila Kim Matovič i Zoju Novak), te srpsko (Aleksandar Jovičić i Sanja Perić su u finalu mješovitih parova svladali sunarodnjake, Viktora Primorca i Ninu Bogdanović).

Samo je bilo pitanje gdje će otići zlato u finalu muških parova, u Indiju ili Francusku, hoće li Barbieri poput Slovenke Alič osvojiti duplu krunu? Nije uspio igrajući s Pelletom. Poražen je od Ayushija Agrwala i Tushara Gagneja.

image
Pobjedničko postolje juniora - Pellet (Francuska), Barbieri (Francuska), Suryavanshi (Indija) i Castle (Engleska)
Božo Radić/Cropix

image
Svečano proglašenje najboljih
Božo Radić/Cropix

image
Pobjedničko postolje ženskih parova - Matovič i Novak (Slovenija), Alič i Jordan (Slovenija), te Bogdanović i Perić (Srbija) i Balenović i Sulić (Hrvatska)
Božo Radić/Cropix

image
Pobjedničko postolje muških parova - Pellet/Barbieri (Francuska), Agarwal/Gagneja (Indija), Castle i Jones (Engleska) i Gyorkos i Koroša (Slovenija)

image
Pobjedničko postolje mješovitih parova - Petrović i Bogdanović (Srbija), Jovičić i Perić (Srbija), Krumpak i Novak (Slovenija) (nedostaju Feltes i Schmidt iz Luksemburga)
Božo Radić/Cropix

Na dubrovačkom turniru sudjelovali su natjecatelji iz jedanaest država s tri kontinenta (Indija, Belgija, Francuska, Luksemburg, Slovenija, Peru, Norveška, Engleska, Rumunjska, Srbija i Hrvatska), sedmero iz TOP 100 svjetske rang liste.

Bilo je prijavljeno dosta više natjecatelja iz gotovo trideset država, ali korona je razlog zbog čega nisu svi došli, a trebali su stići i natjecatelji iz Kanade, Italije, Mađarske, Turske, Paragvaja, Makedonije, Njemačke, Poljske, Švicarske, Izraela, Ukrajine, Švedske, Slovačke, Cipra, Češke, Austrije, Španjolske, SAD-a...

Međutim, najvažnije, dubrovački turnir se za razliku od mnogih drugih održao, te veliki trud Badmintonskog kluba Dubrovnik na čelu s Ratkom Galjerom nije bio uzaludan.

19. travanj 2024 15:03