StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Pljesak za Bornu Butijera na najjačem kadetskom turniru na svijetu, Stjepo Roko: Ovim pobjedama se približio cilju!

Piše Tonči Vlašić
12. ožujka 2023. - 21:34

Bilo je baš dobro, a dojam je kako je trebalo biti još bolje, točnije, kako je zaslužio više za ono što je prikazao – istaknuo je Stjepo Roko u osvrtu na sedmo mjesto Borne Butijera u kategoriji do 81 kilogram na Europskom kadetskom kupu u Zagrebu.

- Ovo je najjači kadetski turnir na svijetu, najkvalitetniji i najbrojniji. U njegovoj kategoriji je bilo čak 66 natjecatelja – naglasio je Bornin trener.

Butijer, koj se ove godine okitio naslovom kadetskog prvaka Hrvatske, bio je slobodan na startu Europskog kupa u Zagrebu. Zatim je u 2. kolu dobio Andreja Vučkovića iz Srbije, te ga je čekao Azerbejdžanac Huseyn Eyvazili.

- Prvu borbu je dobio u ‘golden scoreu’, a od Eyvazilija izgubio u ‘golden scoreu’, i to na tri kazne, te je otišao u repasaž. Prvi suparnik u repasažu, Emanuelea Cialeija iz Italije, bio je ozlijeđen. Zatim ga je čekao Ukrajinac Artur Amirian, kojeg je bacio pred kraj borbe. Nakon toga je u ‘golden scoreu’ iponom dobio Francuza Maeija Greliera, kojem je tako uzvratio za poraz u Napulju. I zatim poraz u ‘golden scoreu’ od Nizozemca Thijsa Altena. Dojma sam kako nije trebao izgubiti tu borbu, kako se Borna, a ne Altena trebao boriti potom za brončanu medalju – naglasio je trener Dubrovnika 1966.

Ali, četiri pobjede u dvorani Sutlinska vrela se pamte. Fotoreporter Tino Marić je snimio kako cijela dvorana slavi skupa s reprezentativcem Dubrovnika 1966.

- Da, Borna je imao sjajnu podršku, kao i svi reprezentativci, koji su došli tako daleko. S obzirom na kvalitetu turnira, a i brojnost, ostvario je izvrstan plasman što nas je približilo našem cilju, kojeg smo postavili uoči sezone, a to je izboriti nastup na Europskom kadetskom prvenstvu – istaknuo je Roko.

image

Borna Butijer (Dubrovnik 1966.) na Europskom kadetskom kupu u Zagrebu

Tino MariĆ (hjs)/

Butijer, kao i ostali sudionici najjačeg kadetskog turnira, ostaje u Zagrebu iduća dva dana na trening kampu. Novi ispit imat će početkom travnja u češkim Teplicama.

21. travanj 2024 20:21