StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

‘PITURI‘ SELE U SAMOBOR, ŽELE SE VRATITI S KUPOM Marinko Matulović: ‘Nitko nije imao pravi meč duže vrijeme, a kad je tako, sve je otvoreno...‘

Piše Tonči Vlašić
8. srpnja 2020. - 11:51
Miho Simović je već u Zagrebu, trenira skupa s Tomislavom Japecom, Dragutinom Šurbekom i Nevenom Juzbašićem. 'Pituri' se u najjačem sastavu spremaju za završni turnir Kupa Hrvatske, koji se u subotu, 11. srpnja, igra u Samoboru iza zatvorenih vrata, bez prisustva gledatelja.

Libertas Marinkolor je, istaknuli smo, imao sreće. Ždrijeb mu je za suparnika u polufinalu dodijelio Vodovod Osijek. Izbjegao je u borbi za finale aktualnog prvaka, varaždinski StaRR, ali i branitelja naslova, GSTK Zagreb, koji je domaćin turnira u Samoboru.

- Nitko nije imao pravi meč duže vrijeme, a kad je tako, sve je otvoreno, te je teško reći tko je imao dobar, a tko loš ždrijeb – na prvu će Marinko Matulović, čelni čovjek dubrovačkog kluba.

- Pitanje je u kojem će sastavu doći StaRR. Ako ne dođe s Kinezima, tad smo mi na papiru favoriti. Što ako na kraju StaRR otkaže nastup, te GSTK Zagreb bez igre uđe u finale, a završni turnir se ne igra u dva dana, već u nekoliko sati. prijepodne polufinala, poslijepodne je finale. I onda se mi dobro oznojimo protiv Vodovod Osijeka, te ako ga uspijemo dobiti čeka nas vrlo brzo domaćin, koji je odmoran. Plus, GSTK Zagreb vodi izbornik Neven Karković, koji u dušu zna svaku maću svih igrača, tako i naših, a ne samo svojih. Nemojte zaboravit kako smo bili favoriti i prošle godine, ali smo izgubili finale, te nismo nastavili niz, osvojili nakon trijumfa 2017. i 2018. godine i treće izdanje Kupa Hrvatske – nabraja Matulović.

image
Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor


- Igra se do tri pobjede u meču. Dakle, neka jedan igrač ima svoj dan, tad mu treba pomoć još samo jednog suigrača, koji u tom slučaju treba ostvariti samo jednu pobjedu da ta ekipa dobije meč. Ponavljam, ovo nije normalna situacija. Dugo nitko nije imao pravi meč, a dva meča treba odigrat u nekoliko sati, te je zbog svega sve otvoreno. Naravno, nitko sretniji od nas ako uspijemo. Bila bi to najljepša nagrada za sve nas u klubu, za naše navijače, koji, nažalost, ne mogu s nama u Samobor te nam pomoći u dvorani – naglasio je Matulović.

Libertas Marinkolor je prije tri godine osvojio svoj prvi trofej u povijesti kluba, koja se piše od 1978. godine. Te iste sezone, 2016./17., osvojio je i prvo izdanje Kupa Hrvatske, te se upisao u povijest hrvatskog stolnog tenisa – prvi osvajač duple krune. Sezonu poslije obranio je jedan naslov. Slavio opet u Kupu Hrvatske. Potom je prošle sezone ostao u oba domaća natjecanja korak kratak. Ove sezone treći put uzastopno doprvak Hrvatske. Hoće li u subotu, 11. srpnja 2000., uspjeti po treći put podići pokal Kupa Hrvatske, te stići do četvrtog trofeja u zadnje četiri sezone?

FINAL FOUR KUPA HRVATSKE
Samobor, subota, 11. srpnja, polufinala
: Libertas Marinkolor – Vodovod Osijek, GSTK Zagreb – StaRR Varaždin.

image
Tomislav Japec (Libertas Marinkolor)
19. travanj 2024 19:37