StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Petar Lončar strijelac prvog pogotka, Mateo Miladin prvi topnik 1. kola, 7 pogodaka u prosjeku po utakmici, Dunave povele utrku

Piše Tonči Vlašić
1. studenog 2022. - 12:22
Tako je bilo na kraju prošle sezone - voditelj Ivo Pavlić je uručio Porto Toleru pokal i zlatne medaljeTonči Vlašić

Porto Tolero je slavio prošle sezone, te otišao u veći rang, južnu skupinu Druge hrvatske lige. Tako je zaključena sezona 2021./22.

Dunave su s 9:2 dobile Rivu, i to je najuvjerljivija pobjeda jednog sastava na startu nove sezone Županijske malonogometne lige. U toj utakmici posebno se istaknuo Mateo Miladin, koji je postigao pet pogodaka te poveo utrku za najboljeg strijelca.

Inače, prva se u toj prvoj utakmici nove sezone radovala Riva, koja je povela u 5. minuti pogotkom Petra Lončara, koji tako ostaje zapisan kao strijelac prvog pogotka u novoj sezoni.

Nakon toga dva pogotka Miladina u istoj, 9. minuti, a u idućoj, 10. minuti, rezultat je 2:2. Strijelac Ivan Milić. Već u idućoj, 11. minuti, opet su Dunave povele – Niko Šapro. Bio je to početak niza od sedam pogodaka za konačnih 9:2. Mario Kralj, Baldo Valjalo i Franjo Matej Urlović su postigli po jedan pogodak.

Čilipi su sa 4:1 svladali Lumbardu pogocima Pera Opušića, Nika Drobca, Tonija Miljanovića i Marka Trtomana, dok je pogodak za sastav s otoka postigao Mario Stojan. U trećoj utakmici 1. kola deset pogodaka – Pridvorje 4, a Čibača 6. Ivan Pulić, Paulo Vukić te dva Nikša Dragić za Pridvorje, a za Čibaču jedan Božo Raguž, dva Toni Soldić, a tri Marko Grgurević.

Plat je s 5:1 svladao Zmaja (Hristijan Gorgiev, Mihajel Glasnović, Ante Alerić, Antonio Antun Milić i autogol Ivo Skurić za Plat, a strijelac za 1:0 vodstvo Zmaja Marko Radin).

Cavtat i Jadran Ljuta su zaključili prvo kolo – 3:2 za Cavtat (Josip Vodopija dva, jedan Mihael Vojnić za Cavtat, a Marin Mortižija i Maroje Pišta za Jadran). U 18. minuti isključeni su Maro Letunić (Cavtat) i Josip Trković (Jadran Ljuta).

Slobodna je u 1. kolu bila Ponta.

U 2. kolu, 5. studenog, igraju: Lumbarda – Cavtat, Zmaj – Čilipi, Čibača – Plat, Riva – Pridvorje, te Ponta – Dunave.

24. travanj 2024 04:24