StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNI KLUB SQUARE

PELEU DOVELI KEKA, A GAŠPARU HRKAĆA Nakon drugog Brazilca, i drugi Širokobriježanin u 'crveno plavom' dresu

31. srpnja 2019. - 01:17
Mirko Hrkać, 28-godišnji Širokobriježanin, reprezentativac Bosne i Hercegovine, novi je igrač Malonogometnog kluba Square - objavio je dubrovački klub. Square već ima u svojim redovima jednog Širokobriježanina. Blago Gašpar je produžio suradnju sa Squareom, a bh mediji ističu kako je on pomogao 'crveno plavima' u dovođenju Hrkaća, koji je pak druženje s 'bubamarom' počeo u Nogometnom klubu Široki Brijeg, ali je već tada počeo igrati malonogometne turnire te se, istaknuo je jednom prilikom, rodila ljubav prema malom nogometu.

Zbog toga je vrlo brzo s nogometnih travnjaka preselio u dvoranu gdje je vrlo dobrim igrama dogurao do dresa malonogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. U karijeri je s klubovima osvajao trofeje. Ima dva prvenstva i dva kupa BiH. Oba kupa osvojio je sa Zrinjskim iz Mostara, a oba prvenstva igrajući u zadnje dvije sezone za Mostar SG Staklorad.

Square je na svojim službenim stranicama istaknuo kako će Hrkaća najviše koristiti kao ‘zadnjeg’ iako je on znao igrati i na pozicijama desnog beka te pivota. 

- Blago Gašpar je moj prijatelj i suigrač s kojim sam igrao dosta turnira. Sigurno da će mi biti lakše u novom klubu kada imam nekoga s kim sam već igrao, a vjerujem da sam imao dobre preporuke. Square je bio odlučan da me dovede i nadam se da ću ispuniti njihova i svoja očekivanja - rekao je Hrkać za portal Jabuka.tv

Square je tako doveo i drugog igrača nakon što je Gospino polje napustio Brazilac Bruninho. Prvo je stigao 30-godišnji Brazilac Andre Thiago Grahl 'Keko', koji igra na poziciji pivota. Novo prvenstvo, Prva hrvatska liga u sezoni 2019./20. broji deset klubova, počinje 27. rujna. Square je u 1. kolu, koje se igra od 27. do 29. rujna, gost pobjednika Kupa Uspinjače Gimka, a u 2. kolu, sedam dana poslije, opet gost i opet igra u Zagrebu (Futsal Dinamo). Prvi nastup kod kuće imat će u 3. kolu kad je domaćin Crnici (10 do 12. listopada). U prvom dijelu Square je još gost novog prvoligaša Olmissuma iz Omiša (4. kolo), zatim prvaka - momčadi Novo vrijeme Apfel (6. kolo) i doprvaka Vrgorca (8. kolo), a dočekuje još Split (5. kolo), Alumnus (7. kolo) i AFC Universitas (9. kolo).

FOTO Blago Gašpar (Square)
19. travanj 2024 12:58