StoryEditorOCM
OstaloMEDIJSKI POKROVITELJ DUBROVAČKI VJESNIK

Pažnja, pažnja, otvorene prijave za Dančarski plivački maraton te Cro cup utrku: ‘Čekamo i Vas!’

Piše Tonči Vlašić
5. kolovoza 2022. - 19:05

Oglasili su se Dančari, otvorili prijave za 14. Dančarski plivački maraton 'Đuro Kolić', te za Cro Cup utrku 'Open water swimming Dubrovnik', koja je ujedno i Veteransko prvenstvo Hrvatske na distanci 5000 metara za 2022. godinu odlukom Hrvatskog saveza daljinskog plivanja.

Dančarski plivački maraton te Cro cup utrka će se održati istovremeno, sa zajedničkim startom iz mora, u subotu, 27. kolovoza u 9 sati.

- Treba obratiti posebnu pozornost na vremenska ograničenja plivanja, koja su 30 minuta nakon vremena pobjednika utrke 1700 metara, odnosno 60 minuta nakon pobjednika na 5000 metara. Nakon prolaska toga roka, natjecatelji su dužni ući u barku pratnje – istaknuli su organizatori, te dodali: Ono što posebno želimo istaknuti, maraton će imati i humanitarnu crtu. Početkom srpnja ove godine područje Rasline i Zatona zadesio katastrofalan požar u kojemu je stradalo dvadesetak kuća, na sreću nije bilo ljudskih žrtava. Mi, Dančari, organizatori maratona, smo odlučili pomoći našim sportskim prijateljima iz Društva sportske rekreacije Raslina, organizatorima bratskog Plivačkog maratona Raslina.

image

Tradicionalni plivački maraton na Dančama

Tonci Plazibat/Cropix
image

Tradicionalni plivački maraton na Dančama

Tonci Plazibat/Cropix

Za vrijeme trajanja plivačkog maratona na Dančama nalaziti će se kutija za dobrotvorne priloge.

- Ono što nas posebno raduje jest da od ove godine ponovno imamo i najveseliju dančarsku plivačku utrku – onu dječju, za sve najmlađe Dančarice i Dančare i sve njihove prijatelje i prijateljice iz cijeloga svijeta koji se to jutro nađu na Dančama u pratnji svojih roditelja. Prijave za dječju utrku su također online. Start dječje utrke bit će kao i prethodnih godina, oko 11 sati, preuzimanje startnih brojeva od 9 do 10.45 sati.

Maraton se održava na stazi, koja je u obliku trokuta, a koja se nalazi u akvatoriju Uvale Danče. Dužine je otprilike 1666 metara, plivaju se tri kruga, a plutače se obilaze lijevim ramenom. Prva okretna bova je ispod Boninova, druga okretna bova na ponti kod hotela Rixos Premium Dubrovnik, a treća na Dančama, u blizini starta/cilja.

Na natjecanju mogu sudjelovati članovi sportskih klubova ili kupci individualne licence prema pravilima CRO cupa.

Prijave registriranih natjecatelja vrše se putem stranice www.dance.hr/maraton, a link za prijavu je https://www.dance.hr/web-prijave

image

Tradicionalni plivački maraton na Dančama

Tonci Plazibat/Cropix

STARTNI PAKET ZA CRO CUP UTRKU

Svaki natjecatelj Cro Cup utrke 'Open water swimming Dubrovnik',, koji izvrši registraciju do 24. kolovoza, do 23.59 sati, dobiva startni paket koji uključuje: majicu kao sjećanje na ovu utrku, Dubrovnik Pass karticu (inače vrijedi 250 kuna), koja uključuje ulaznicu za razgledanje svih glavnih dubrovačkih znamenitosti poput Dubrovačkih zidina, ulaz u dubrovačke muzeje i galerije, te javni prijevoz gradskim autobusima "Libertas", te povratnu kartu za dubrovačku Žičaru (inače vrijedi 200 kuna).

18. travanj 2024 16:05