StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA, 5. KOLO: SQUARE - SPLIT 6:3

OVACIJE ZA ALENA I PELEA Nema veze kad ti nedostaje toliko igrača kad od onih što su igrali dvojica 'polude'! 

11. studenog 2019. - 19:24
Bravo Alen Turuk, kapa dolje Peleu. Vratar Squarea je nizao velike obrane, a Brazilac pogotke. Postigao ih je četiri, a nakon svakog doživio je ovacije s tribina. Square je dobio Splita sa 6:3 zahvaljujući prije svega spomenutom dvojcu, skočio je uspjehom na drugo mjesto poretka, a suparnika ostavio na začelju sa samo jednim bodom na kontu. Međutim, Split je sve samo ne loš. Tko je gledao utakmicu u Gospinom polju mogao se u to uvjeriti.

Split je uspio izjednačiti, od 0:2 stići do 2:2, zatim se obraniti s igračem manje nakon čega je imao sjajnu priliku za vodstvo 3:2 u 34. minuti, ali opet je na mjestu bio Turuk nakon čega je potegao Pele, pa još jednom, pa kad je Luka Perić postigao treći pogodak za Split dvije minute i 50 sekundi prije kraja, potegao je još jednom. BH reprezentativci su 'uokvirili' sjajan napadački učinak Pelea protiv Splita. Blago Gašpar je bio strijelac za 1:0, a Mirko Hrkač za konačnih 6:3.

Straha je bilo u redovima Squarea uoči dolaska Splita. Zašto? Za odgovor na to pitanje bilo je dovoljno pogledati prema klupi Squarea, vidjeti tko sjedi iza nje na tribinama. Tamo su bila čak tri reprezentativca. Trener Antun Bačić nije mogao računati na nedavno operiranog Antu Daničića, zatim ozlijeđenog Mara Đuraša, dok je Makedonac Adrijan Micevski bio prekobrojni stranac. Do njih je bio još jedan upisan u rubriku ozlijeđeni (Stjepan Rezo). Tamo je već 'milijun godina' Damjan Šulić. 

Brojne izostanke Square nije mogao nadoknaditi sedam dana prije u Omišu protiv Olmissuma gdje je upisao prvi poraz. Tada je nedostajao i Hrkač. Sad jest jer su protiv Splita dvojica odigrala baš sjajno.
Kup, pa u goste prvaku
Square je 6:3 pobjedu protiv Splita izborio igrajući u sastavu: Alen Turuk, Marko Kuraja, Keko, Blago Gašpar, Zoran Primić, Haron Džanković, Antonio Konsuo, Josip Nebergoj, Pele i Mirko Hrkač.

Prvo ime Splita bio je njegov vratar Nikola Čizmić, koji je pri rezultatu 1:0 obranio penal Peleu, a koji je, kao i Turuk, nizao obrane...

Bila je super zanimljiva utakmica u Gospinom polju, prvi ogled ove sezone Squarea i Splita. Na kraju je i zaiskrilo na terenu. Srećom, sve se brzo smirilo. Rezultat 'okupljanja svih na jednom mjestu' bio je po jedan žuti sa svake strane (Antonio Konsuo - Luka Perić).

Prvenstvo se nastavlja za 14 dana. Idući vikend je Kup Hrvatske. Square je gost Crnice u osmini finala. Jedna utakmica odlučuje tko će u četvrtinale, a ona se igra na Baldekinu u petak, 15. studenog, od 20 sati. 

Potom je Square gost prvaka. Novo vrijeme Apfel ima savršen učinak ove sezone. Dobilo je svih pet utakmica i ima pet bodova više od prvog pratitelja, Squarea. 
Pogledajte semafor!
Utakmice 5. kola, petak, 8. studenog, Split: AFC Universitas – Alumnus Sesvete 4:0, subota, 9. studenog, Šibenik: Crnica – Olmissum 4:3, Zagreb: Uspinjača – Novo vrijeme Apfel 1:4, nedjelja, 10. studenog, Dubrovnik: Square – Split 6:3, Vrgorac: Vrgorac – Futsal Dinamo 5:5.

Poredak: 1. Novo vrijeme Apfel 15 bodova, 2. Square 10 bodova, 3. Olmissum 9 bodova, 4. AFC Universitas 9 bodova, 5. Crnica 9 bodova, 6. Alumnus Sesvete 7 bodova, 7, Futsal Dinamo 5 bodova, 8. Vrgorac 4 boda, 9. Uspinjača Gimka 2 boda, 10. Split 1 bod.

 
6. KOLO
Raspored 6. kola, od 22. do 24. studenog, Vrgorac: AFC Universitas, Split: Split – Crnica, Makarska: Novo vrijeme Apfel – Square, Zagreb: Alumnus Sesvete – Uspinjača Gimka, Zagreb: Futsal Dinamo – Olmissum.

24. travanj 2024 13:08