StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE |

ORSANOVAC NA SENIORSKOM EURU U VARNI Alec Cvinar: ‘Osjećam se poput nogometaša, koji non stop trenira, a odigrao je u godinu dana samo jednu utakmicu‘

Piše Tonči Vlašić
7. listopada 2021. - 21:03

Alec Cvinar je na Europskom seniorskom prvenstvu u klasi laser u bugarskoj Varni. Orsanovac, kojem je ovo druga seniorska godina, kojem je prva propala zbog korone, nakon pet kvalifikacijskih regata bio je na 79. mjestu, te je u završnici sudionik Srebrne skupine, među drugih 50 najboljih.

- Iskreno, rezultatski slabo, a zašto je tako, dva su razloga. Jedan je što sam dobio febru, što se osjećam slabo. Drugi je onaj važniji. Činjenica je kako zbog korone nisam bio na regatama – javio se Cvinar iz Bugarske nakon što je odrađen prvi plov u Srebrnoj skupini, u završnici EP-a.

- Kad je prethodnih dana ispalo ovako kako je ispalo, kad nisam uspio kroz kvalifikacije izboriti mjesto u Zlatnoj skupini, među 50 najboljih, evo me u završnici u Srebrnoj skupini. Kako znam što mi nedostaje, možda je i bolje ovako jer sam u Srebrenoj skupini alpari s ostalima, mogu probat stvari koje mi nisu išle. Trenirali smo puno, baš puno. Brzina je odlična, ali donošenje odluka šteka, a to donošenje odluka se može naučit na regatama, kad se nađeš u velikoj skupini, a toga nije bilo. Osjećam se poput nogometaša, koji non stop trenira, a odigrao je u godinu dana samo jednu utakmicu – kazuje Cvinar.

image
Priprema za izlazak na more - Alec Cvinar, član Orsana, hrvatski reprezentativac, provjerava sve uoči plova na EP-u u Varni
Hrvoje Duvančić/www.regate.com.hr
Hrvatska u borbi za medalju!

Filip (Jurišić) je drugi nakon prvog finalnog plova, i to je sjajno. Filip je član splitskog Mornara, ove je godine bio na postolju Svjetskog kupa. Sad ovdje u borbi za vrh. Atmosfera u reprezentaciji je odlična - istaknuo je Cvinar

Jurišić je na prošlogodišnjem EP-u u Gdanjsku bio četvrti, s isto negativnih bodova kao i brončani. U Varni četvrti nakon kvalifikacija, sad nakon prvog finalnog dana (plova) drugi u ukupnom poretku. Još su dva dana do kraja EP-a. 

Danas je održan samo jedan finalni plov, a Dubrovčanin je u Srebrenoj skupini zauzeo 18. mjesto. Jučer je zadnjem kvalifikacijskom plovu bio na 29. mjestu.

- Borim se s vjetrom, morem, konkurencijom, te, nažalost, febrom. Prva bitka je uopće izaći na more. Ovdje u Varni ima vjetra, samo vrti sa svih strana. Svaki oblak nešto drugo donese, te tko se bolje snađe, taj je naprijed. Zbog toga što vrti, čekaš dugo na start, smočio si se, i onda stoj, te nas se dosta razbolilo. Potrudit ću se, unatoč febri, odraditi prvenstvo do kraja. Još su dva dana do kraja EP-a. Bilo bi lijepo odraditi još koji plov, te uigrat se jer me početkom idućeg mjeseca čeka nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Barceloni. Kažem, nedostaje mi regata da bi se bolje snalazio u većoj grupi, brzina je ok, ali to nije – naglasio je Orsanovac, reprezentativac Hrvatske.

image
Alec Cvinar na Europskom seniorskom prvenstvu u bugarskoj Varni
Hrvoje Duvančić/www.regate.com.hr
25. travanj 2024 02:23