StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Opet je uspjela, Dubrovkinja Petrunjela Pavić s tri pobjede izborila novo pobjedničko postolje u Svjetskom seniorskom kupu!

Piše Tonči Vlašić
6. ožujka 2022. - 17:15

Novi veliki rezultat Petrunjele Pavić, novo pobjedničko postolje za 21-godišnju judašicu Dubrovnika 1966., koja je u Pragu izborila broncu na European Openu, tj. Svjetskom seniorskom kupu.

Pavić je prvo svladala Gruzijku Mariam Tchanturiu, a zatim u borbi za polufinale izgiubila od njemačke reprezentativke Anne Monte Olek, prve nositeljice, 26. judašice svijeta, te je novu priliku za medalju tražila u repasažu, a taj zadatak je pod vodstvom trenera Matea Semiza odradila bez greške.

Preko dvije njemačke reprezentativke je izborila broncu, na startu repasaža dobila je Leu Schmid, izborila borbu za broncu, a u njoj dobila i Christinu Faber. Olek je uzela zlato, opravdala ulogu prve nositeljice.

U Pragu su nastupili još Iva Oberan (Župa dubrovačka), te Anđela Violić i Josip Bulić (Dubrovnik 1966.). Oberan je s dvije pobjede i dva poraza zauzela u kategoriji do 63 kilograma sedmo mjesto, ostvarila novi plasman (osvojila nove bodove), Violić je bila uspješna na startu kategoriji do 70 kilograma, ali nije uspjela izboriti finale svoje kvalifikacijske skupine te nije imala priliku u repasažu. Zaustavila je Australka Aoife Coughlan, 13. judašica svijeta, koja je na kraju osvojila broncu. Bulić je također slavio na startu, ali već u 2. kolu čekao ga je Čeh David Klammert, prvi nositelj, 33. sa svjetske rang liste.

Pavić je (n)ovu 2022. godinu počela s dvije bronce u Svjetskom seniorskom kupu, prvu je osvojila prošli mjesec u Sarajevu. Sad drugu u Pragu u konkurenciji 24 judašice u kategoriji do 78 kilograma. To su dva njezina najveća uspjeha u seniorskoj konkurenciji, koji će joj donijeti nove bodove i novi pomak prema naprijed na svjetskoj rang listi. 

image
Petrunjela Pavić (bijeli kimono)
Gabriela Sabau
31. svibanj 2023 10:11