StoryEditorOCM
OstaloODRŽAN ŽDRIJEB DRUGOG KRUGA KVALIFIKACIJA ZA ODLAZAK NA SVJETSKO MALONOGOMETNO PRVENSTVO 2020. U LITVI

OPET JE SUPARNIK RUSIJA, OPET SMO DOMAĆINI, NAŽALOST, NE U DUBROVNIKU Mato Stanković: 'Možemo se nositi sa svima u skupini!'

7. studenog 2019. - 21:11
Hrvatska malonogometna reprezentacija bit će domaćin i u drugom krugu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje će se 2020. igrati u Litvi, i opet će joj suparnik u skupini biti Rusija. Dakle, informacija koja se isticala za vrijeme prvog kruga kvalifikacija - ne može u drugom krugu suparnik biti reprezentacija protiv koje se igra u prvom krugu - pokazala se netočnom.

Podsjetnik, Hrvatska je u Gospinom polju dobila Bosnu i Hercegovinu te Švedsku, već tada osigurala prolaz dalje, a potom odigrala 2:2 s Rusijom, aktualnim svjetskim doprvacima. Na kraju je o pobjedniku dubrovačke skupine odlučivalo tko je postigao više pogodaka budući su Hrvatska i Rusija imali po sedam bodova te pogodak razliku plus šest. Rusija je slavila jer je postigla 13, a naši 9 pogodaka.

Osim Rusije u drugom krugu suparnici će našima biti Azerbajdžan i Slovačka. Turnir drugog kruga igrat će se između 27. siječnja i 5. veljače 2020. godine. Pobjednik skupine ide izravno na SP, a drugoplasirani će u dodatne kvalifikacije. Već se zna kako će razigravati s drugoplasiranim iz skupine u kojoj su Kazahstan, Slovenija, Rumunjska i Češka. U tom posljednjem krugu igra se jedna utakmica u gostima i jedna kod kuće - termini su 9. i 12. travnja. Tko tu bude bolji i on će na SP.

- Realno, dobili smo prolaznu skupinu. Izbjegli smo Portugal i Španjolsku, dvije reprezentacije koje su ispred svih drugih i protiv kojih bi teško bilo moguće nešto napraviti. U našoj skupini su prvi favoriti Rusi, koji bi trebali biti jači nego su bili u prvom krugu kvalifikacija. Zatim favorit broj dva je Azerbejdžan, mi treći, a Slovačka četvrta. Možemo se nositi sa svima u skupini. Ako budemo pravi možemo biti prvi i izravno se plasirati na SP, ali ako budemo bahati onda ćemo biti četvrti. Sad je pitanje u kojem će sastavu igrati Azerbejdžan, koji je svaki put do sad posegnuo za nekoliko Brazilaca uoči odlučujućih kvalifikacija - komentirao je ždrijeb drugog kruga naš izbornik Mato Stanković.

Hoće li Hrvatska biti opet domaćin u Dubrovniku?

- Koliko znam, nažalost, ne jer postojeća dvorana u Gospinom polju nije adekvatna za ovaj nivo natjecanja, za drugi, tj. elitni krug kvalifikacija za SP. Zbog svog ugleda bilo bi lijepo da Dubrovnik ima moderniju dvoranu, i ne samo dvoranu - dodao je hrvatski izbornik.

Svjetsko prvenstvo u Litvi igra se u tri grada - Vilniusu, Kaunasu i Klaipedi, i to 12. rujna do 4. listopada 2020. godine. U skupina 'A' drugog kruga kvalifikacija su Portugal, Italija, Bjelorusija i Finska, a u skupini 'B' Španjolska, Srbija, Ukrajina i Francuska. Drugoplasirani iz te dvije skupine su suparnici u dodatnim kvalifikacijama.
19. travanj 2024 10:36