StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA

Onda, kažu, loše se radi(lo) u Dubrovniku, a niti jedno finale u zadnje vrijeme ne može proći bez igračice iz Gospina polja. Sad tri - Mia Njavro, Karla Burđelez i Katarina Drobac!

Piše Tonči Vlašić
16. ožujka 2023. - 14:39

Ne može u zadnje vrijeme niti jedna odluka o pobjedniku proći bez najmanje jedne odbojkašice s hrvatskog juga, igračice koje je do jučer nosila dres Dubrovnika. Tako je bilo i sad u finalu Kupa ‘Snježane Ušić’.  

U njemu je igrala Katarina Drobac, mala iz Konavala, koja je rođena 2005. godine. Već s nepunih šesnaest je u dresu Dubrovnika igrala Super ligu. Njena odbojkaška priča je počela kad je bila u petom razredu osnovne škole i kad je skupa s prijateljicama odlučila igrati odbojku. Prije nego je došla u Gospino polje, trenirala je kratko u Ženskom odbojkaškom klubu Župa dubrovačka. Hvalili su je Mirjana Vreća, Paulina Prkačin i Marina Radić, koje su s njom radile u Dubrovniku.

Katarina je srednja blokerica. Dubrovnik je nastupila prošlo ljeto kad se nije uspjelo sačuvati status super ligaša. Otišla je u redove zagrebačkog Dinama, te tako nastavila igrati u najvećem rangu. Sad je ostvarila svoj, a ujedno najveći uspjeh kluba, koji na kraju nije uspio osvojiti trofej pobjednika Kupa ‘Snježane Ušić’, ali se prvi put našao u jednom finalu, te je u vlasništvu 18-godišnje Konavoke srebrna medalja.

Zlato pak oko vrata dvije Dubrovkinje, danas ‘mladostašice’, Mie Njavro i Karle Burđelez. Nisu igrale u finalu, ali su bile u sastavu Mladosti u četvrtfinalu protiv Rijeke, te polufinalu protiv Kelteksa, i kao takve, skupa s ostalima, podigle pobjednički pokal. Mia je duže vrijeme u Zagrebu. Libero. Nije ovo njezin prvi trofej. Lani je podigla naslov prvaka Hrvatske. Burđelez je, kao i Drobac, prošlu sezonu zaključila u dresu Dubrovnika.

image

Slavlje Mladostašica nakon osvojenog kupa  - Karla Burđelez (gore, desno)

Damir Krajac/Cropix
image

Katarina Drobac (7) u dresu Dinama

Zeljko Puhovski/Cropix

Plus, Ana Matuško igra za superligaša Nebo, Lara Dežulović je u najvećem rangu u dresu Marina Kaštela, osvajala je trofeje... Zatim, Ivana Marinović, dojučerašnja kapetanica Dubrovnika, prvo je ime lidera drugog razreda, Don Bosca...

I onda, kažu, loše se radi(lo) u Ženskom odbojkaškom klubu Dubrovnik.  

17. travanj 2024 20:41