StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

OMBLA UKUPNO BOLJA OD TROGIRA Cilj je ostvaren, bio bi i da je Trogir bio bolji

Piše Tonči Vlašić
30. ožujka 2021. - 00:41

Ombla je poražena sa 7:2 kod Trogira, ali je imala kapital iz prve utakmice od 7:0, koji je 'uspavao' na kraju, u toj zadnjoj utakmici sezone, međutim, ni Trogir, koji je dvanaesti, po svemu sudeći neće u niži rang, a kamo li jedanaesta Ombla. Možda se na kraju spase i predzadnji, trinaesti Heroji 2007., dok će jedino zadnji Knin ispasti. Heroji 2007. čekaju uspjeh prvaka drugoligaškog juga - Šibenika 1981. - u kvalifikacijama za Prvu hrvatsku ligu. Ukoliko se to dogodi, i oni su i dalje drugoligaši.

Ombla je, kao i u te zadnje dvije utakmice, cijele sezone 'šetala' gore dole. Malo joj je nedostajalo da bude treća u svojoj podskupini, te već nakon prvog dijela ostvari najvažnije – ostanak u južnoj skupini Druge hrvatske lige, te razigrava za prvaka, bude u najgorem slučaju šesta. Na kraju je morala u razigravanje za ostanak, krenuti u borbu za plasman od 7. do 14. mjesta. Trideset sekundi prije kraja uzvratne utakmice prvog kruga te borbe za ostanak imala je pobjedu, ali tad su Bačvice postigle pogodak u Gospinom polju, te zahvaljujući pogotku više u gostima gurnule Omblu u razigravanje za poredak od 11. do 14. mjesta, te neizvjesnost jer su u najgorem slučaju iz lige mogla ispasti čak petorica...

Potom je Ombla dobila Knin, izbjegla zadnja dva mjesta, te se s Trogirom borila za jedanaesto mjesto. 

Srećom, u međuvremenu je postalo jasno kako se nitko od klubova s juga neće naći na dva posljednja mjesta Prve hrvatske lige, te pozicije su 'rezervirali' Osijek Kelme i Uspinjača Gimka, zatim se dogodilo da se Županijske lige neće igrati, a kako je sve izglednije da će Druga HNL – jug iduće sezone brojati 12 klubova - ako Šibenik 1981. na kraju uđe u najveći rang, ispast će samo jedan (Knin). Ukoliko ne uđe Šibenik 1981. u Prvu ligu, ispast će dva. Osim Knina i Heroji 2007.

Najvažnije, neće ispasti Ombla. Uza sve probleme, činjenicu da nije mogla igrati u svom domu (dvorana OŠ Mokošica), da nije imala pomoć s tribina navijača (dojam je kako niti jedan drugoligaš nema takvu podršku), cilj je ostvarila.

Nažalost, ne i Split, najtrofejniji hrvatski klub, koji je u sezoni 2019./20. ispao iz Prve lige i koji je za cilj imao brzi povratak, a od kojeg je u finalu drugoligaškog juga bolji bio u dvije utakmice Šibenik 1981. (3:1 poraz na Baldekinu, 3:3 uzvrat na Gripama). Pišemo – nažalost - iz razloga jer je na klupi splitskog kluba Dubrovčanin Antun Bačić.

image
Dubrovčanin Antun Bačić, trener Splita
Tonči Vlašić

20. travanj 2024 09:48