StoryEditorOCM
OstaloSVE JE SPREMNO ZA MLAĐE SENIORSKO PRVENSTVO EUROPE

Iva Oberan prva u akciji, dan poslije će Anđela Violić, Petrunjela Pavić i Josip Bulić, trener Mateo Semiz komentirao ždrijeb EP-a u Budimpešti

Piše Tonči Vlašić
4. studenog 2021. - 17:15

Doputovao je kvartet hrvatskih reprezentativaca iz Dubrovačko-neretvanske županije u Budimpeštu gdje će sutra i prekosutra nastupiti na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu Europe. Prva će na tatami Iva Oberan, judašica Župe dubrovačke, budući je kategorija do 63 kilograma na programu u petak, 5. studenog, prvog dana prvenstva u Ludovika Areni, dok će preostalo troje judoka, sve članovi Dubrovnika 1966., Anđela Violić, Petrunjela Pavić i Josip Bulić, u akciju u subotu, 6. studenog.

Ukupno na EP-u do 23 godine nastupa 299 natjecatelja iz 38 država, točnije, 171 judaš i 128 judašica.

Oberan je peta nositeljica kategorije do 63 kilograma u kojoj su 23 judašice. Ždrijeb je 'odveo' u skupinu u kojoj je Anja Obradović iz Srbije, četvrta nositeljica. Oberan je slobodna u 1. kolu, čeka potom pobjednicu borbe u kojoj su suparnice Nizozemka Nadiah Krachten i Ukrajinka Mariie Bulashevych.

Violić je u kategoriji do 70 kilograma, i to u ulozi sedme nositeljica. 'Upala' je u dio ždrijeba gdje je druga nositeljica, Gruzijka Mariam Tchanturia. Dubrovkinja je slobodna u 1. kolu. Čeka pobjednicu borbe u kojoj se sastaju Ruskinja Dina Gizatulina i Austrijanka Anna Lena Schuchter. I u kategoriji do 70 kilograma su 23 judašice.

Pavić je u kategoriji do 78 kilograma u kojoj je 10 judašica. Članica Dubrovnika 1966. je u ulozi treće nositeljice. Slobodna je na startu, a u 2. kolu je čeka Mađarica Nikolett Sagi.

Bulić nastupa u kategoriji do 90 kilograma u kojoj su 23 judaša. Dubrovčanin je osmi nositelj. Slobodan je u 1. kolu, a u 2. kolu čeka pobjednika borbe između Austrijanca Thomasa Scharfettera i Rusa Ekubzhona Nazirova. Bulić je u dijelu ždrijeba u kojoj je drugi nositelj, Francuz Alexis Mathieu

image
Trener Mateo Semiz, te reprezentativci Dubrovnika 1966. - Anđela Violić, Petrunjela Pavić i Josip Bulić
Tonči Vlašić

- Možemo biti zadovoljni sa ždrijebom, razlog tome jest i činjenica da su svo četvero nositelji. Međutim, nema lakog suparnika na EP-u. Nizozemka Krachten, koja može biti suparnica Ivi u 2. kolu, bila je peta prošle godine na mlađe seniorskom EP-u. Anđela se već borila sa Schuchter ako dođe do te borbe, a Austrijanka je peta s juniorskog EP-a. Buliću je odličan rezultat na Europskom seniorskom kupu u Dubrovniku prošli mjesec donio ovu ulogu nositelja. Nikad nije lako protiv domaće natjecateljice, a to čeka Petrunjelu. Ponavljam, nema lakog suparnika na EP-u - istaknuo je Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966. i jedan od trenera hrvatske reprezentacije. 

- Svo četvero, i Iva, i Anđela, i Petrunjela, te Josip imaju već iskustva na velikim natjecanjima, iza njih su borbe za medalje. To iskustvo bi im trebalo donijeti mirnoću uoči iskušenja u Budimpešti - dodao je Semiz.

Hrvatski sudac u Budimpešti je Dubrovkinja Klara Mitrović, koja drugi put sudi na mlađe seniorskom prvenstvu Europe.

24. travanj 2024 03:14