StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

ODLUČNI I HRABRI Roberto Krile preuzeo kormilo Squarea: ‘Nadam se kako ćemo opravdat povjerenje. Ne pričamo puno, ali puno radimo‘

Piše Tonči Vlašić
2. rujna 2021. - 00:57

Rezultatski, cilj je ostati u Prvoj hrvatskoj ligi, te više raditi s mlađima uzrastima – rekao je Roberto Krile, novi predsjednik Malonogometnog kluba Square preuzimajući dužnost, koja je, kako je to istaknuo vodeći izbornu Skupštinu Maro Konjevod, velika čast, ali i velika obveza.

Krile je bio jedini kandidat za upražnjeno mjesto čelnog čovjeka kluba nakon ostavke Željka Raguža, dobio je jednoglasnu podršku članova Skupštine, koji su jednoglasno podržali i sve ostale kandidature za ostale dužnosti u vodstvu kluba.

Tako su Ivo Kaštelan i Ante Krstanović dva nova dopredsjednika, a uz njih dvojicu, te predsjednika, u Izvršnom odboru bit će Željan Konsuo, Miho Grkeš, Tomislav Dumančić, Željko Dadić, Ante Vojvodić i Maro Konjevod.

- Nadam se kako ćemo opravdat povjerenje. Ne pričamo puno, ali puno radimo – istaknuo je Krile u svoje ime, te ime dvojice svojih najbližih suradnika.

Raguž je bio spriječen nazočiti Skupštini, a u svom izvješću je istaknuo kako je prva momčad u prve dvije sezone s njim na čelu kluba igrala u završnicama prvenstva i kupa, pamte se polufinala, ali kako su očekivanja u obje bila veća. U sezoni 2019./20. korona je poremetila dosta toga, podsjetio kako je u drugih šest mjeseci 2020. Square ostao bez dvojice sjajnih ljudi, iznenada preminulih Siniše Bačića, tajnika kluba, jednog od osnivača, te Željka Jelića, čovjeka iz najužeg vodstva kluba, koji je jedno vrijeme obnašao i dužnost predsjednika. Zatim kako je dosta igrača u ljeto 2020. napustilo klub, ali se unatoč tome uspjelo u sezoni 2020./21. na terenu ostvariti najvažnije – ostanak.

- Ispunili smo sve financijske obveze. Novi predsjednik preuzima klub, koji je bez dugova. Hvala svim igračima, trenerima, svim članovima Uprave na pomoći tijekom moje tri godine na čelu kluba – istaknuo je u svom pismu Raguž.

Maro Kapović, predsjednik Dubrovačkog saveza športova, nada se pozitivnom rebalansu proračuna, te, kako je rekao uoči početka Skupštine, dodatnoj financijskoj pomoći cijelom dubrovačkom sportu, tako i Malonogometnom klubu Square. Pismom se članovima Skupštine obratio Lukša Jakobušić, predsjednik Uprave splitskog Hajduka. Novom vodstvu poželio odlučnosti i hrabrosti, a klubu uspjeh. Trofeje. Prisjetio se i Jakobušić dvojice ljudi, koji su uvelike zadužili Malonogometni klub Square, preminulih Siniše Bačića i Željka Jelića.

Nova sezona za Square počinje 1. listopada. 'Crveno plavi' su u 1. kolu gosti šibenske Crnice. Zatim u Gospino polje dolazi Vrgorac....

19. travanj 2024 11:21