StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

NOVO ČUDO U GOSPINOM POLJU Square se bacio na glavu, ‘skinuo‘ prvaka, te sad s njim dijeli vrh Prve hrvatske lige!!!

Piše Tonči Vlašić
13. studenog 2020. - 21:36
Novi mirakul od Squarea. Čudo, baš čudo. Ptice na grani znaju – tri četvrtine udarnih igrača od prošle sezone više ne stanuje u Gospinom polju, nije se potom išlo u kupovinu već su igrači, koji su do jučer bili 'pomoćna radna snaga', preko noći preuzeli glavnu ulogu, i kad se sve to zna, uoči nove sezone 'crveno plavima' je najavljena borba za ostanak, a oni ruše sve pred sobom. Sad je to osjetio i sam prvak, Olmissum, koji je u Dubrovnik stigao sa stopostotnim učinkom i bio usamljen na vrhu, a nakon 40 minuta bitke u Gospinom polju odlazi praznih ruku, te više nije sam na vrhu. Sad ga dijeli sa Squareom!

Da, Square je nakon 5. kola na diobi prvog mjesta. Sve tri pobjede kod kuće, te polovičan učinak u gostima, pobjeda i poraz. Opet se momčad Hansa Matića bacila na glavu. Prvak je tukao sa svih strana, ispalio je prema vratima Squarea duplo više udaraca od domaćina, ali 'ginulo' se u redovima 'crveno plavih' u obrani, blokiralo se 'kišu' udaraca, a što je prošlo zaustavio je Alen Turuk. Nekoliko njegovih obrana je bilo ne za pet, već za deset!   

image
Dvoboj Stjepan Perišić (Olmissum) i Damjan Šulić (Square) foto: Tonči Vlašić


Prvo poluvrijeme je bilo dosta, dosta zanimljivije. Svi pogotci su postignuti u prvih 20 minuta. Redom, treća velika prilika za domaćina bila je sreća: Antonio Konsuo je u trku spustio loptu za Damjana Šulića, koji nije čekao – 1:0. Prethodno su tukli Hrvoje Cvjetković, pa Haron Džanković, a oba puta je trebalo zapljeskati vrataru Olmissuma Josip Bilandžiću.

Nakon toga u glavnoj ulozi je bio Turuk. Dvije minute nakon prvog pogotka Squarea, drugi. Suci su pustili prednost, nisu zaustavili igru nakon prekršaja na Cvjetkoviću, kapetanu domaćih. Gordan Duvančić je asistent, a Luka Vuletić strijelac – 2:0. U 11. minuti prvi (i pokazalo se - jedini) pogodak prvaka. Matej Horvat za Antonia Juretića čija je lopta došla do usamljenog Kristijana Postružina na drugoj vratnici – 2:1.

image
Antonio Konsuo (Square) foto: Tonči Vlašić


Petak, 13. u 13. minuti derbija nije bio sretan za Josipa Jurlinu, igrača Olmissuma. Šulić se oslobodio svog čuvara, Horvata, kad mu je Josip Kolobarić krenuo u susret, pokušao je proći. Nije, ali je uspio gurnuti loptu, koja nije išla prema okviru gola. Ali, što nije uspio Šulić, jest Jurlina - autogol 3:1. U 16. minuti nova velika obrana Turuka, a u 17. minuti veliki promašaj Nikole Pavića te je Olmissum i dalje bio na samo jednom postignutom pogotku.

Olmissum je u prvih 20 minuta bio opasniji – 20:7 u udarcima prema golu, 9:6 u okvir gola, osam obrana Turuka, a četiri Bilandžića, te zanimljiv podatak – niti jedan prekršaj Squarea.

U nastavku, pogotovo u samoj završnici, kad je Olmissum krenuo na sve ili ništa, povukao vratara iz igre, gledali smo viktoriju, ali Square je 'izgradio zid' pred svojim golom. Turuk je branio, ostali se bacali te blokirali brojne pokušaje 'zelenih'. Na kraju, pogled na statistiku, a ona kaže - 34:16 u udarcima za Olmissum, ali, to se ne broji, broje se golovi, a tu je 3:1 za Square. Pamtit će se 5. kolo. 'Otpisani' Square zaustavio je prvaka Olmissum, te slavi svoju četvrtu pobjedu ove sezone. S obzirom na suparnika - najveću!

image
Squareovi Luka Vuletić, Antonio Konsuo i Hrvoje Cvjetković protiv Olmissuma foto: Tonči Vlašić


5. KOLO Square – Olmissum 3:1
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Bez gledatelja. Suci: Josip Dujmić (Jurdani) i Mario Lulić (Gospić), treći sudac: Sendi Soldatić (Potpićan). Delegat: Luka Klaić (Popovići).
Strijelci: 1:0 Šulić (7), 2:0 Vuletić (9), 2:1 Postružin (11), 3:1 Jurlina (13 - autogol),
SQUARE: Turuk, Vuletić, Cvjetković, Duvančić, Nebergoj, Zrilić, Džanković, Klečak, Tikvica, Konsuo, Perić, Dragić, Šulić, Franković. Trener: Hans Matić.
OLMISSUM: Bilandžić, Pavić, Postružin, Horvat, Perišić, Baučić, Kustura, Jurlina, Juretić, Kolobarić, Marić, Jurić, Sekulić, Buljević. Trener: Duje Maretić.

RASPORED 5. kolo
Petak, 13. studenog, Dubrovnik:
Square - Olmissum 3:1, subota, 14. studenog, Zagreb: Alumnus – Crnica (16 sati), Makarska: Novo vrijeme Apfel – Uspinjača Gimka (18 sati), Zagreb: Futsal Dinamo – Osijek Kelme (20 sati), nedjelja, 15. studenog, Split: AFC Universitas – Vrgorac (18.30 sati).

POREDAK
1. Olmissum (utakmica više) 12 bodova (19:6), 2. Square (utakmica više) 12 bodova (14:8), 3. Futsal Dinamo 7 bodova (10:7), 4. Crnica 7 bodova (11:12), 5. Novo vrijeme Apfel 6 bodova (10:10), 6. Uspinjača Gimka 6 bodova (12:14), 7. Alumnus 4 boda (12:14), 8. Vrgorac 4 boda (8:12), 9. Osijek Kelme 3 boda (12:17), 10. AFC Universitas bez boda (5:13). 

RASPORED 6. kolo
Petak, subota ili nedjelja, od 20. do 22. studenog, Omiš:
Olmissum – AFC Universitas, Zagreb: Alumnus Sesvete – Novo vrijeme Apfel, Šibenik: Crnica – Osijek Kelme, Zagreb: Uspinjača Gimka – Square, Vrgorac: Vrgorac – Futsal Dinamo.
19. travanj 2024 03:05