StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON |

NOVIH PET MEDALJA ZA DUBROVNIK Marko Janičić mlađe juniorski prvak u paru i doprvak pojedinačno, U13: iznenadila Lea Burazor, te Erika Konjuh

Piše Tonči Vlašić
20. rujna 2021. - 11:46

Novi naslov prvaka osvojio je Badmintonski klub Dubrovnik. Prošli vikend na prvenstvu kadeta dva, a ukupno šest medalja: Patrik Karamatić je bio najbolji pojedinačno, te u paru s Patrikom Konjuhom, a sad je na prvenstvu do 17 godina prvak Marko Janičić, i to je uspio u paru s Rokom Pipunićem, članom zagrebačkog Medvedgrada 1998. od kojeg je izgubio u finalu pojedinačne konkurencije.

Janičić, hrvatski reprezentativac, bio je drugi nositelj mlađe juniorskog prvenstva. Na putu do finala između ostalog je dobio 21:13 i 21:14 trećeg nositelja, Boruta Patčeva, također reprezentativca, člana Medvedgrada 1998.

U neizvjesnom finalu poražen je od Pipunića, prvog nositelja (21:18 i 21:18). U parovima Janičić i Pipunić su dobili sva tri preostala para, i to uvjerljivo, te osvojili zlato.

Medalje je Dubrovnik osvajao i na mlađekadetskom prvenstvu za uzrast do 13 godina. U pojedinačnoj konkurenciji Lea Burazor je priredila iznenađenje. Nakon startne pobjede dobila je drugu nositeljicu, Ernu Podvalej iz Zagreb Maksimira s 21:15 i 21:17, a zatim i treću nositeljicu Maju Pranić iz Medvedgrada 1998. sa 21:18 i 21:18. U finalu je poražena od prve nositeljice, Ranie Vindiš iz Velike Gorice. Nastupila je još Erika Konjuh koja je nakon startne pobjede poražena od Pranić, treće nositeljice.

Burazor i Konjuh su skupa u ženskim parovima osvojile srebro. U polufinalu su dobile prve nositeljice, par Zagreb Maksimira (Erna Podvalej i Laura Špehar) s 21:13 i 21:10, dok su u finalu poražene od drugih nositeljica, para Medvedgrada 1998., Maje Pranić i Tee Rebesco s 21:12 i 21:12. Na kraju je Burazor osvojila broncu u mješovitim parovima igrajući s Matkom Knezovićem, članom Zagreb Maksimira.

image
Ratko Galjer, prvi čovjek dubrovačkog badmintona (i hrvatskog), najzaslužniji za uspjehe kluba
Tonči Vlašić

Mlađe kadetsko i mlađe juniorsko prvenstvo Hrvatske održano je u Čakovcu. Računajući prethodno prvenstvo, kadetsko i juniorsko, Badmintonski klub Dubrovnik je pod vodstvom Vlaha Čerjana i Ratka Galjera osvojio jedanaest medalja – tri zlata, pet srebrnih i tri brončane medalje.

22. travanj 2024 14:44