StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

NOVI VELIKI USPJEH VELOLUŠKIH BLIZANKI Ivana i Josipa Jurković na krovu Europe!

Piše Tonči Vlašić
5. rujna 2021. - 10:43

Opet zlatne, opet Lijepa naša u njihovu čast. Veloluške blizanke, Ivana i Josipa Jurković, na najbolji mogući način oprostile su se od nastupa na mlađe seniorskim prvenstvima Europe. Uzele su u dvojcu 'bez' naslov prvaka, te su sad aktualne svjetske i europske prvakinje u svom uzrastu.

Do svjetskog zlata doveslale su u Češkoj prije dva mjeseca, sad ih evo na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja Europskog prvenstva u Poljskoj.

Ivana i Josipa potpisale su sad najveći uspjeh ženskog veslanja na Europskim prvenstvima do 23 godine, a ovo je ukupno četvrta medalja naših veslačica na spomenutom natjecanju. U svakoj su sudjelovale veloluške blizanke, djeca Ošjaka, danas članice zagrebačke Trešnjevke. Prethodne tri, dva srebra i broncu Ivana i Josipa su osvojile u četvercu ‘bez’, i sve tri s Izabelom Krakić, dok su oba srebra uzele kad je četvrta članica posade bila Bruna Milinović, a bilo je to 2017. i 2019. godine, dok su broncu osvojile kad je s njima te Krakić veslala Arija Cvitanović.

image
Nižu uspjehe veloluške blizanke - Ivana i Josipa Jurković
Damir Krajač/Cropix

U finalu EP-a u Poljskoj, njihovoj posljednjoj utrci u uzrastu do 23 godine, jedini pravi konkurent bila je Rumunjska čiji je dvojac 'bez' bio sastavljen od veslačice koja je nastupila na Olimpijskim igrama u Tokiju u dvojcu ‘bez’, dok je druga članica sa četvercem ‘bez’ osvojila broncu na SP-u do 23 godine. Međutim, na prolazu na 500, 1000 i 1500, a najvažnije na kraju, nitko ispred sjajnih Ivane i Josipe Jurković. Broncu je osvojila Ukrajina.

Ivana i Josipa Jurković su već bile europske i svjetske prvakinje, i to u juniorskoj konkurenciji, i to u četvercu 'bez', a ove godine su u dvojcu 'bez' to isto ostvarile u mlađe seniorskoj konkurenciji nakon čega se svi nadaju kako će s uspjesima nastaviti i u seniorskoj konkurenciji.

image
Najbolje su, najbolje - Ivana i Josipa Jurković
Damir Krajač/Cropix
24. travanj 2024 05:29