StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

NOVE SNAGE NEPTUNA NA KUPU DALMACIJE U SPLITU Zlato Roka Bogdanovića, srebro Lucije Mazić i Nike Sebastian, te četiri bronce

Piše Tonči Vlašić
22. kolovoza 2020. - 14:33
Regata Mini kupa u Splitu, održana krajem lipnja, bila je prva regata nakon prekida sezone zbog koronavirusa foto: Nikola Vilić / CROPIX
Neptunaš Roko Bogdanović je izveslao zlatnu medalju u skifu u konkurenciji kadeta na trećoj regati Kupa Dalmacije, koja se održala u Splitu, u organizaciji Veslačkog kluba Mornar. 

Veslački klub Neptun je na 'Memorijalu Perica Vlašić' osvojio ukupno šest medalja. Lucija Mazić i Nika Sebastian su bile srebrne u dvojcu na pariće u konkurenciji juniorki, dok su broncu izveslali dvojac na pariće kadeta u sastavu Antonio Pinčević i Luka Štrman, mlađi kadeti u GIG-u (Marko Čučković, Pavo Krištić, Duje Golemac, Ante Klišković i kormilar Marin Cvjetović), kadeti u GIG-u (Josip Papak, Dominik Lalatović, Borna Tomaš, Roko Sekondo i kormilar Leonard Pezo) te dvojac na pariće mlađih juniora u sastavu Maro Mojaš i Toni Pulić.

- Želja je da se ove sezone održi još koja regata Kupa Dalmacije, možda u Makarskoj, a možda i u nas, na Rijeci dubrovačkoj. Što se tiče regate u Splitu, inače treće regate Kupa Dalmacije, koja je održana ove 2020. godine, nastupili smo bez reprezentativaca, koji se pripremaju za Europsko seniorsko prvenstvo do 23 godine (Lovro Čondrić i Toni Crnjak) odnosno Europsko juniorsko prvenstvo (Antonio Štrman i Roko Mucić), te starijih naših veslača, koji su okrenuti nastupu na državnom prvenstvu, koje će se održati u Zagrebu od 10. do 13. rujna, a na kojem će nastupiti, naravno, i naši reprezentativci – istaknuli je tajnik Neptuna Maro Kapović, te podsjetio kako je 7. ožujka održana prva regata Kupa Dalmacije u Splitu, 'Memorijal Zlatko Celent'. Potom je sezona prekinuta zbog koronavirusa. Nastavljena je krajem lipnja. Druga regata Kupa Dalmacije bila je 12. srpnja u Kaštel Kambelovcu.

Neptun je u Splitu nastupio pod vodstvom trenera Pava Bečića, dok je službeni predstavnik kluba bio tajnik Maro Kapović.
19. travanj 2024 20:38