StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE |

NOVE ČETIRI MEDALJE, UKUPNO OSAMNAEST ZA PLIVAČKI KLUB JUG Zlatni leptir iz Gruža - Michel Brassard

Piše Tonči Vlašić
31. srpnja 2021. - 19:53

Opet je zlatni Michel Brassard. Ovaj put je Jugov plivač slavio na 200 leptir. Opet je mlađe seniorski prvak Hrvatske, te seniorski. Vrijeme – 2:04.24, 16 stotinki sekunde brže od Roberta Vukičevića iz Šibenika, a dvije sekunde i dvije stotinke brže od brončanog Vilia Siveca iz Olimp Zabok. Brassard je jučer uzeo duplu krunu na 100 leptir. I tad je Vukičević bio srebrni, a Sivec brončani. Osim toga osvojio je zlato sa štafetom 4 puta 200 slobodno. Skupa s Mariom Šurkovićem, Markom Baletinom i Đivom Damićem ispisao povijest dubrovačkog kluba. Prva je to Jugova štafeta koja je najbolja u seniorskoj konkurenciji od samostalnosti Lijepe naše.

Trećeg dana državnog prvenstva za seniore, mlađe seniore, juniore i mlađe juniore u 50-metarskom bazenu, prvenstvo se održava u bazenu u zagrebačkim Sveticama, Plivački klub Jug osvojio je nove četiri medalje, te ih uoči četvrtog, posljednjeg dana prvenstva, ima osamnaest. Osim dva zlata Brassarda dohvatio je trećeg dana i dvije bronce, i to zahvaljuući Marku Baletinu i Vlahu Nenadiću.

Baletin je uzeo broncu u mlađe juniorskoj konkurenciji na 50 leđno, dok je bio četvrti u juniorskoj, te osmi u apsolutnoj kategoriji. Vrijeme 27.99. Nenadić je bio brončani na 200 leđno, također u mlađe juniorskoj kategoriji, osmi u juniorskoj i mlađe seniorskoj, te deveti u apsolutnoj kategoriji. Vrijeme 2:11.56.

Nadomak osvajanja medalje bio je Đivo Damić, koji je četvrti na 800 slobodno u apsolutnoj te mlađe seniorskoj kategoriji. Zatim Jugova štafeta 4 puta 100 slobodno, koja je na kraju također četvrta u apsolutnoj kategoriji (Mario Šurković, Marko Baletin, Đivo Matović i Michel Brassard). Juraj Barčot je bio peti na 800 slobodno u mlađe juniorskoj, osmi u juniorskoj, deveti u mlađe seniorskoj, te deseti u apsolutnoj kategoriji.

Rafaela Škrabo je zauzela sedmo mjesto na 1500 metara u apsolutnoj i mlađe seniorskoj kategoriji, te bila šesta u juniorskoj, dok je Katarina Matović deveta na 400 mješovito u svojoj, juniorskoj kategoriji.

Prvog dana Jugaši su tri srebra i tri bronce, drugog dana tri zlata, tri srebra i dvije bronce, te sad imaju ukupno pet zlata, šest srebrnih i sedam brončanih medalja. 

20. travanj 2024 07:54