StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE

NOVA FESTA U ORSANA Krstaš Dubrovnik najbrže oplovio Korčulu te osvojio Pelješku regatu!

4. studenog 2019. - 16:55
Novi trijumf krstaša Dubrovnik te su opet u Jedriličarskom klubu Orsan otvorili šampanjac. Prije neki dan Dubrovnik je pokupio bulikan pokala na 75. Viškoj regati, osvojio je i regatu Luka Vis, a sad je bio najbolji na trećem izdanju Pelješke regate. Zadatak - 60 nautičkih milja, koliko treba za napravit krug oko otoka Korčule, ispunio je za sedam sati i šest minuta, najbrže od svih računajući i prva dva izdanja regate.

- Po jakom jugu zahtjevnom rutom oko Korčule (Orebić - rt Ražnjić - Proizd - Orebić) Dubrovnik je u rekordnom roku prvi presjekao ciljnu liniju pred Orebićem. Od devet brodova njih sedam je uspješno završilo regatu – ističu Orsanovci. Dubrovnik je najbrži brod i pobjednik po THC premjeru te pobjednik po OPEN-u i pobjednik u grupi OPEN 'A'. Kormilo je držao Denis Vukas, a u posadi su bili Maroje Kurajica, Gordan Sentić, Mijo Lončar, Marko Falconi, Ivo Kvestić i Ivan Jarić.

Drugo mjesto na trećoj Pelješkoj regati, koju organiziraju Peliška jedra, zauzeo je krstaš Cesarica III Jedriličarskog kluba Ploče Sailing (kormilar Teo Marinović), a treće mjesto je zauzeo krstaš Ultra Svibor splitskog Labuda (kormilar Emil Tomašević).

Orsan je nastupio s ukupno dva broda - Kana (kormilar Dean Kontić) bila je četvrta ukupno po OPEN-u te pobjednik u grupi OPEN 'B'.
25. travanj 2024 07:22