StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

NJIHOVO VRIJEME TEK DOLAZI Veloluške blizanke, Ivana i Josipa Jurković, pete u Europi u seniorskoj konkurenciji, Sinkovići zlatni!

Piše Tonči Vlašić
11. travnja 2021. - 13:01
Zagrljaj veloluških blizanki - Ivana i Josipa Jurković, hrvatske reprezentativke ponikle u Ošjaku iz Vela Luke, danas članice zagrebačke Trešnjevke

Iako su najmlađe, iako na prste jedne ruke mogu nabrojati veliika seniorska natjecanja, veloluške blizanke, 21-godišnje Ivana i Josipa Jurković su pete u Europi u seniorskoj konkurenciji u dvojcu bez kormilara.

U konkurenciji iskusnih posada nakon prvih 500 metara 'A' finala u talijanskom Vareseu zaostajale su za vodećim Rumunjkama 2.7 sekundi, na 1000 metara su bile šeste, ali s malim zaostatkom za trećim Španjolkama, bivšim europskim prvakinjama. Borile su se za pobjedničko postolje sve do 500 metara pred ciljem, na kraju posustale, ali samim plasmanom u A finale su već mnoge ugodno iznenadile. Na kraju pete.

Zlato su uzele Britanke s vremenom 7:02.73, srebrne Rumunjke su zaostale samo 29 stotinki sekunde, brončane Španjolke sekundu i 2 stotinke za zlatnima, a četvrte Grkinje sekundu i 55 stotinki.

Sestre Jurković su u finalu 2000 metara izveslale za 7:10.25, sekundu i 58 stotinki brže od irske posade. 

U muškoj konkurenciji u dvojcu bez kormilara zlato za Hrvatsku. Novi uspjeh su potpisala braća Sinković, Valent i Martin.

20. travanj 2024 09:39