StoryEditorOCM
OstaloBORILAČKI SPEKTAKL U ZAGREBAČKOJ ARENI

NJEGOVA BORBA JE BORBA S NAJVEĆIM ULOGOM Prodano već 11.000 ulaznica, Antun Račić: 'Vjerujem kako ću donijeti pojas prvaka u Dubrovnik i Župu dubrovačku!'

7. studenog 2019. - 19:30
Bilo je super na otvorenom treningu. Bila je sjajna atmosfera. Inače, nije to sad trening da se 'ubiješ', već trening za fotoreportere, televizijske snimatelje, a njih je bilo baš, baš puno. Na trening je došlo i puno novinara... Čuo sam kako je već prodano 11.000 ulaznica za subotnju priredbu u zagrebačkoj Areni, a to je, budući su još dva dana do priredbe, baš puno, puno  – govori Antun Račić te odbrojava sate do svoje najveće borbe u karijeri.

Njegova je borba, ističe se, borba s najvećim ulogom. Župljanin i Poljak Damian Stasiak se bore za pojas prvaka KSW-a u bantam kategoriji. Je li upoznao suparnika na otvorenom treningu?

- Već smo se upoznali u Poljskoj gdje smo imali snimanja za najavu događaja. Viši je od mene, ima duže ruke. Kompletan je borac, a to je bilo za očekivati. Da nije, ne bi bio u UFC-u. On je najbolji Poljak u ovoj kategoriji. Opasan, ali...

To 'ali' znači?

- Znači da sam spreman – k'o iz topa će Račić.

Stasiak je u UFC-u odradio šest borbi. Dvije je dobio.

– I on, kao i ja, favorizira borbu u parteru. To mu je najjače oružje. Njegov “grappling” je sjajan. Od jedanaest profesionalnih pobjeda koliko ih je ostvario u karijeri čak osam je dobio prisilivši protivnika na predaju. Kompletan je borac, međutim, smatram kako sam ja kompletniji.

Račić je dobio zadnjih pet borbi, nikad nije imao takav niz, a u svoje 32 profesionalne borbe ostvario je 23 pobjede uz jednu borbu bez pobjednika. Za meč u Zagrebu se pripremao u UFD Gymu u Düsseldorfu.

– Tu imam sve što je potrebno za pripremu borbe. Braća Ivan i Tomislav Dijaković su napravili sjajan klub. Top klub u kojem se pripremaju top borci. Top su treneri. Sve je, baš sve vrhunski.

Zatim je bio u Londonu, a nakon toga išao i u Kanadu. Trenirao je i učio od legendarnih boraca te trenera.

U petak, dan uoči borbe protiv nekoliko mjeseci starijeg Stasiaka, koji je imao ukupno 17 profesionalnih borbi (11 pobjeda i šest poraza) i koji je dobio zadnje tri, čega ga, kao i sve, vaga.

- Vaga je u 18 sati. Ne smijem biti preko 61,2 kilograma – istaknuo je 'granicu' koju ne smije prijeći.

- Neću, sve će bit u redu – dodao je po pitanju vage.

Mnogi njegovi prijatelji kreću put Zagreba, bit će u subotu navečer u Areni uz borilište. Račić bi trebao nastupiti malo iza 21 sat. Priredba KSW-a počinje u 19 sati.

- Podrška mi stiže sa svih strana. Znam da će mnogi doći i bodriti me u Areni. To me veseli i tjera da budem najbolji. Hvala svima. Vjerujem kako ću donijeti pojas prvaka u Dubrovnik i Župu dubrovačku – poželio je Račić.
19. travanj 2024 12:23