StoryEditorOCM
OstaloČEKA SE ODLUKA |

NIŠTA OD NASTAVKA PRVE HRVATSKE MALONOGOMETNE LIGE? Krunoslav Capak: ‘Na natjecanja u zatvorenim prostorima još ćemo malo pričekati!‘

Piše Tonči Vlašić
26. svibnja 2020. - 09:21
I dok se čeka nastavak nogometne sezone, idućeg vikenda trebale bi se igrati polufinalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa, a potom i nastaviti natjecanje u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, još nema 'zelenog' svjetla za igranje u dvorani, tj. za nastavak sezone 2019./20. u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi.

Krunoslav Capak, jedan od ključnih ljudi Nacionalnog stožera civilne zaštite, na pitanje: 'Što je s ostalim momčadskim sportovima, poglavito dvoranskim, hoćemo li od jeseni kad počinju sezone imati natjecanja u dvoranama?', odgovorio je: Inače, sada je situacija takva da se može u zatvorenim prostorima odvijati trening, uskoro će se moći i natjecanja na otvorenom, ali bez sudjelovanja publike. Za natjecanja u zatvorenim prostorima još ćemo svi malo pričekati. Svjestan sam da to predstavlja izvjesno ograničenje za pojedine sportove, ali usprkos trenutačno odličnoj epidemiološkoj situaciji, moramo biti i dalje oprezni. Teško je dati konkretan odgovor na to u ovom trenu.

image
Krunoslav Capak, Nacionalni stožer civilne zaštite foto: Daniel Kasap / CROPIX


Podsjetnik, Hrvatski nogometni savez je prije neki dan poželio odigrati i Prvu hrvatsku malonogometnu ligu do kraja. Potom je donio odluku na koji način zaključiti sezonu: odigrati ligaški dio prvenstva do kraja, preostala tri kola, a nakon toga doigravanje za prvaka, ali ne kako je bilo planirano uoči sezone, u četvrtfinalu i polufinalu na dvije pobjede, a u finalu na tri pobjede, već zbog ove situacije s koronavirusom, doigravanje u skraćenom obliku, i to: osam najboljih (također) igra za prvaka, a u četvrtfinalu te polufinalu odlučuje jedna utakmica, i to na terenu bolje plasiranog u ligaškom dijelu, a finale se igra na dvije pobjede gdje bi bolje plasirani eventualnu majstoricu, treću utakmicu finala, igrao kod kuće.

Tri kola prije kraja ligaškog dijela prvi je Olmissum s 33 boda, drugo Novo vrijeme Apfel s 32 boda, treća Crnica s 29 bodova, četvrti Square s 25 bodova, peti Futsal Dinamo s 23 boda, šesti Vrgorac s 20 bodova, sedma Uspinjača Gimka sa 17 bodova, osmi AFC Universitas s 13 bodova, deveti Alumnus s 12 bodova, te deseti Split sa 7 bodova.

- Naša je želja se zna. Odigrati do kraja sezonu u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi. Plan je nastaviti natjecanje sredinom lipnja. Naravno, hoće li se igrati ili ne, to je jasno, odlučit će Nacionalni stožer civilne zaštite, koji je prije neki dan dobio naš upit. Čekamo odgovor do kraja ovog mjeseca - rekao je Ile Topuzović, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Komisije za mali nogomet. 

Ako je suditi prema riječima Capaka u ovom trenutku će teško malonogometni prvoligaši dobiti zeleno svjetlo za nastavak prvenstva.

- Svjedoci smo kako je situacija oko koronavirusa svakim danom sve bolja, kako je danas još bolja nego je bila prije neki dan kad smo poželjeli da se nastavi sezona u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi. Ponavljam, to non stop ističemo, konačna odluka je na Nacionalniom stožeru civilne zaštite. Čekamo njihov odgovor, tj. odluku - istaknuo je Topuzović.  
19. travanj 2024 07:53