StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

NIJE IŠLO PROTIV ŠPANJOLACA U ODLUCI TKO ĆE U ČETVRTFINALE Libertas Marinkolor zaključio nastup u Europa kupu

Piše Tonči Vlašić
13. svibnja 2021. - 21:16

Nije Libertas Marinkolora našao rješenje prije svega za 35-godišnjeg Marca Duranta, prvi reket španjolskog Asisa Borgeds Valla, koji je dobio prvo Miha Simovića, a na kraju i Filipa Ćipina. Kako je Ćipin između te dvije pobjede Duranta upisao poraz i od Joana Masipa, dubrovački klub nije uspio drugi put u povijesti izboriti četvrtfinale europskog klupskog natjecanja.

Redom, prvi favorit ne samo skupine 'A', već cijelog natjecanja, njemački Post SV Mühlhausena 1951 e.V., dobio je na startu Asisu Borges Vall, potom i Libertas Marinkolor, osigurao prvo mjesto u skupini i prolaz među osam najboljih, te ostavio poražene da između sebe odluče tko će kao drugi iz skupine 'A' izboriti također prolaz među osam najboljih.

Gotovo dva sata je trajala ta borba. Počeo je porazom Simovića, tj. pobjedom Duranta, koji je bio uspješniji od kapetana Libertas Marinkolora s 3:1 (11:4, 11:9, 9:11, 11:4). Ćipin je od Masipa izgubio s 10:12, 5:11, 9:11.

Tomislav Japec je produžio nadu 'Pitura' u prolaz dalje. Svladao je Alberta Vilardella s 3:0 (11:4, 11:8 i 15:13). Potom su po drugi put za stol izašli Durant i Ćipin. Prvi set za španjolski reket – 11:6, drugi za Ćipina – 12:10. Nakon toga iduća dva za Duranta – 11:6 i 11:1, te je Asisa Borges Vall otišao dalje, a Libertas Marinkolor zaključio europski nastup.

Ukupno 13 klubova je počelo natjecanje na završnom turniru Europa kupa u Varaždinu od kojih je pet u prvom dijelu sezone igralo europsku Ligu prvaka, malo im je nedostajalo za borbu za naslov klupskog prvaka Europe (jedan od tih je Post SV Mühlhausena 1951 e.V.), a osam ih je u Varaždin stiglo nakon uspjeha u kvalifikacijama Europa kupa (Libertas Marinkolor je bio pobjednik skupine, kao i Asisa Borges Vall).

Pobjednika Europa kupa doznat ćemo u subotu, 15. svibnja.

Libertas Marinkolor je zaključio nastup u Europi, ali nije sezonu. Prvo ima zaključiti nastup u HEP Hrvatskoj Super ligi u kojoj je već osigurao naslov prvaka, čekaju ga posljednja dva nastupa (Donat Zadar 22. svibnja, i GSTK Zagreb 23. svibnja), te nakon toga završnica Kupa Hrvatske gdje brani naslov. 

18. travanj 2024 16:41